menu
Van Doorn
09 september '22

Barend van Doorn (Ezn) treedt terug

9 september 2022 - Met ingang van 1 september 2022 is Barend van Doorn (Ezn) teruggetreden als algemeen directeur van Van Doorn. Zijn taken zijn overgenomen door de nieuwe algemeen directeur Robert van Doorn. Op zaterdag 3 september droeg Barend symbolisch het stokje over aan de volgende generatie, in de familiaire sfeer van de jaarlijkse familiedag van Van Doorn. Barend heeft ruim 40 jaar leidinggegeven aan de onderneming en zal de komende jaren als adviseur betrokken blijven.


Deskundig en verbindend leiderschap Barend zorgt voor groei

Wat begon als klein bedrijf in de regio is, mede dankzij de deskundigheid en het verbindend leiderschap van Barend, uitgegroeid tot een onderneming met een dienstenaanbod dat het gehele spectrum van de buitenruimte omvat, met vestigingen in heel Nederland en België. In de rol van algemeen directeur heeft Barend de ontwikkeling van RAW-bestekken naar UAV-gc contracten van dichtbij meegemaakt en mede sturing gegeven aan de benodigde bedrijfsveranderingen. 
 

Barend treedt terug, maar blijft betrokken als adviseur

In 2019 ging de aansturing van het bedrijf deels over naar de volgende generatie, terwijl Barend aanbleef als algemeen directeur. Met het bereiken van de leeftijd van 65 jaar geeft Barend de dagelijkse leiding uit handen, maar blijft als adviseur nog wel nauw betrokken bij de onderneming wat betreft aanbestedingen en relatiebeheer. Daarnaast blijft hij één van de familie-eigenaren van de onderneming. 

 

Barend blikt terug tijdens jaarlijkse familiedag

Tijdens de jaarlijkse familiedag, dit keer in de Beekse Bergen, hebben we hier met elkaar bij stilgestaan. Barend hield een toespraak waarin hij terugblikte op zijn carrière en de ontwikkelingen die hij daarin heeft meegemaakt. Hij gaf onder andere aan: “Het is steeds mijn overtuiging geweest dat vertrouwen de basis is voor samenwerking en daarom heb ik er steeds naar gestreefd een betrouwbare partner te zijn voor werknemers en opdrachtgevers (…) Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het leiderschap op dezelfde transparante en betrouwbare manier wordt voortgezet”.  

 

Daarna werd de voorzittershamer symbolisch overhandigd aan de kersverse algemeen directeur Robert van Doorn die vervolgens in een korte toespraak Barend en zeker ook zijn vrouw Jannie bedankte voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Ook gaf hij aan dat de nieuwe directie blij is dat Barend tot zijn pensioen als directie-adviseur betrokken blijft bij het bedrijf. “Op deze manier kunnen wij nog gebruik maken van zijn kennis en ervaring, maar kan hij het toch wat rustiger aan gaan doen”.
 

We wensen Barend en Jannie nog vele mooie jaren toe waarin ze wat meer tijd hebben voor elkaar en de (klein)kinderen.

 
Een afscheidsmoment voor relaties zal gehouden worden op het moment dat Barend daadwerkelijk met pensioen gaat.
 

Barend van Doorn (Ezn) treedt terug als algemeen directeur

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?