menu
Van Doorn
04 december '20

De eerste 100% elektrische veegwagen van Nederland

4 december 2020 - Van Doorn heeft een volledig elektrische chassis gedragen* veegwagen van 6,5 m3 aangeschaft: de V65e. De machine wordt begin 2021 geleverd en gepresenteerd. Leverancier: VTM/ Terberg Matec Nederland BV.

Van Doorn heeft hiermee een primeur: het is de allereerste elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland en een van de 15 eerste in Europa. De machine heeft een uniek zuigsysteem waar patent op rust, is even krachtig als diesel aangedreven machines en is 8 uur per dag inzetbaar in de wegenbouw.

Met de aanschaf van deze V65e elektrische veegwagen zet Van Doorn een belangrijke stap voorwaarts op de groene, duurzame weg. Van Doorn zal de V65e veegmachine vanaf 2021 gaan inzetten op haar eigen onderhoudscontracten en deze daarnaast ook gaan verhuren aan derden.

Van Doorn overweegt ook de aanschaf van een elektrische knikmops,  elektrische vrachtauto, elektrische tractoren , elektrische werkbussen en – werktuigdragers. Geleidelijk wil het bedrijf overschakelen naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de toekomst. Het bedrijf hoopt hiermee ook anderen te stimuleren om de groene weg op te gaan.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?