menu
Van Doorn
22 juni '22

Een jaar elektrisch vegen bij Van Doorn

22 juni 2022 - In het voorjaar van 2021 kreeg Van Doorn de sleutels van de allereerste truck gemonteerde elektrische veegwagen in Nederland: de V65e. Wat zijn de ervaringen? Maakt de V65e de verwachtingen waar?  We vroegen het aan Berthil van Doorn, bedrijfsleider Infra bij Van Doorn.

 

V65e maakt verwachtingen waar

Berthil van Doorn: “Na een jaar elektrisch vegen kan ik zeggen dat de V65e de verwachtingen qua capaciteit en actieradius zeker waarmaakt. Zo zeer zelfs, dat we hebben besloten te investeren in een tweede elektrische veegwagen. Deze wordt in de tweede helft van 2022 geleverd.” 

 

“Net als bij veel nieuwe dingen hadden ook wij in het begin wat opstartproblemen. Het werken met een elektrische veegwagen is toch anders dan met een traditionele veegwagen. Daarnaast hadden we in het begin te maken met wat kinderziektes die gelukkig snel verholpen konden worden. Sindsdien functioneert de V65e naar volle tevredenheid.” Joan Bus, de vaste chauffeur van de V65e beaamt dit: “Op de V65e staat dat de capaciteit 8 uur is. In de praktijk blijkt dit aanzienlijk meer te zijn. Ik kan met de V65e elke opdracht aan mits de afstand van het laden en werken niet groter is dan 30 á 40 km van de laadplek.” 

 

Duurzaam, CO2 neutraal en emissieloos

“De V65e is een stuk stiller dan een traditionele veegwagen. Daarnaast is hij maximaal duurzaam, CO2 neutraal en emissieloos. We zien een toenemende vraag naar duurzaam, CO2 neutraal en emissieloos materieel. De aanschaf van een tweede elektrische veegwagen was voor ons dan ook een logische stap.” 

 

De V65e is te huur

“Niet alleen wij zijn tevreden. Ook onze opdrachtgevers zijn dat. Dat merken we in de reacties die we krijgen. We zetten de V65e niet alleen in op onze eigen onderhoudsprojecten. Hij kan ook gehuurd worden. En dat loopt goed. Zo hebben we in 2021 een overeenkomst gesloten met De Groene Boog in Rotterdam-Noord. Hier wordt een nieuwe snelweg aangelegd met een 100% CO2-neutrale tunnel. De V65e is hier het grootste deel van de tijd aan het werk. Met de aanschaf van een tweede elektrische veegwagen kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.”
 

Een jaar V65e

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?