menu
Van Doorn
13 april '21

Elektrische knikmops in gebruik genomen

13 april 2021 - Sinds kort gebruikt Van Doorn in Gouda en Zoetermeer een elektrische knikmops. Van Doorn zet hiermee opnieuw een stap voorwaarts op de duurzame, groene weg. 

 

Het mooie is dat er geen verschil is

“Eigenlijk merk je nauwelijks het verschil tussen een elektrische en traditionele diesel knikmops. Dat is juist het mooie aan deze machine.” Aan het woord is Harm van der Leeden (Bedrijfsleider Wegenbouw). “De besturing en capaciteit zijn hetzelfde. Dat maakte de overstap naar de elektrische knikmops eenvoudig. De keuze voor elektrisch was dan ook snel gemaakt.”

 

De hele dag inzetbaar op een accu

Deze elektrische mini shovel kan 8 uur lang ingezet worden. Opladen kan eenvoudig bij een 220 Volt stopcontact met verschillende stroomsterkte. Het voordeel is dan dat je zelf kunt kiezen hoelang het laden duurt. Hoe minder ampère, hoe langer de laadtijd. Deze elektrische knikmops wordt in Gouda en Zoetermeer gebruikt door onze stratenmakers. 

 

CO2 neutraal 

Een traditionele knikmops verbruikt bij 700 uur 1.050 liter brandstof. Dat is 2.835 kilogram CO2. Met de elektrische knikmops brengen we dat terug naar nul en hiermee zetten we opnieuw een stap in het behalen van de CO2 reductie doelstellingen uit het Klimaatakkoord.
 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?