menu
Van Doorn
08 september '23

Familiefeest op de Efteling

8 september 2023 - De familiedag is bij Van Doorn een terugkerende jaarlijkse traditie. Vanwege de 60e verjaardag van ons bedrijf pakten we dit jaar wat grootser uit, met een bezoek aan de Efteling. Erik Van Doorn, directeur bedrijfsvoering van Van Doorn, ging in zijn speech in op de overeenkomsten die hij ziet tussen Van Doorn en de Efteling. Net als de Efteling is Van Doorn een familiebedrijf en door te innoveren en nieuwe uitdagingen te omarmen, bouwen we samen aan een stabiele basis voor de toekomst. 


Erik Van Doorn, directeur bedrijfsvoering:

 “Het was een geweldige dag om je zestigste verjaardag met elkaar in de Efteling te vieren, een park dat zelf al meer dan 70 jaar oud is. Voor velen is een bezoek aan de Efteling ook een emotionele reis. Je ziet jezelf in je kindertijd op het park, dan met je eigen kinderen en sommigen bezoeken het park al met hun kleinkinderen. De Efteling is als park altijd dicht bij zichzelf gebleven. Het is een echt familiepark waarbij de beleving en sfeer een even grote rol speelt als de spectaculaire attracties. Het zeventig jaar oude sprookjesbos wordt even goed onderhouden als de modernste miljoenen kostende attracties. Kinderen kunnen zich nog steeds verwonderen en ouderen beleven opnieuw een stukje van hun jeugd.

Net als de Efteling bouwen wij ook aan een vaste basis, zodat mensen nog generaties lang met plezier bij ons kunnen werken. Belangrijks is dat we ook dicht bij onszelf blijven en het gedachtegoed van de broers koesteren, die in de jaren zestig de kans pakten om van fruitteler aannemer te worden. Geen gedoe, maar gewone mensen blijven en in alle nuchterheid met elkaar het bedrijf op gezonde wijze voortzetten, dat is belangrijk.

Maar we kunnen nóg iets leren van de Efteling: Toen zij begin jaren 80 aan de Europese top van de pretparken stonden, stopten zij niet met innoveren. Telkens werden er nieuwe attracties en activiteiten bedacht. Het bouwen van een attractie is een enorme inspanning. Het begint met het verkrijgen van de benodigde vergunningen, dan valt de bouw meestal duurder of langer uit en als de attractie dan klaar is duurt het soms meer dan een seizoen voor de storingen en kinderziektes zijn verholpen. Maar dat weerhield de Efteling nooit van haar streven om een nog mooier familiepark te worden.

Wij komen dat in de praktijk natuurlijk ook tegen. Projecten die in het begin soms stroef kunnen lopen, nieuw ontwikkelde machines die in de beginfase storingen vertonen, ICT systemen die in eerste instantie niet kunnen leveren waarvoor ze zijn aangeschaft en ga zo maar door. 

Maar net als de Efteling gaan we uitdagingen niet uit de weg. Terwijl we trots zijn op ons verleden en weten waar we vandaan komen, treden we de uitdagingen van de toekomst met enthousiasme en volhardend tegemoet.

Laten we dit met elkaar doen op weg naar het volgende jubileum!”
 

De familiedag is bij Van Doorn een terugkerende jaarlijkse traditie. Vanwege de 60 e verjaardag van ons bedrijf pakten we dit jaar wat grootser uit, met een bezoek aan de Efteling. Erik Van Doorn, directeur bedrijfsvoering, ging in zijn speech in op de overeenkomsten tussen Van Doorn en de Efteling. Net als de Efteling is Van Doorn een familiebedrijf en door te innoveren en nieuwe uitdagingen te omarmen, bouwen we samen aan een stabiele basis voor de toekomst.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?