menu
Van Doorn
18 december '20

Het beste idee van Van Doorn 2020

18 december 2020 - Duurzaam en veilig werken vinden wij belangrijk. Een grote rol is hierbij weggelegd voor onze medewerkers. Tijdens de eerste editie van Het beste idee van Van Doorn werden medewerkers uitgedaagd om met innovatieve ideeën te komen om nog duurzamer en veiliger te werken. 

 

Verwachtingen overtroffen

De prijsvraag overtrof alle verwachtingen. Zowel wat betreft respons als wat betreft de betrokkenheid van de medewerkers. De prijsvraag heeft veel positieve energie gegeven en leverde interessante en bruikbare ideeën op. Van de 21 inzendingen lijken er 16 daadwerkelijk gerealiseerd te kunnen gaan worden. 

 

Innovatief denken stimuleren 

Bij de beoordeling door de vakjury en publiekjury kwamen twee inzendingen als winnaar uit de bus. Begin december ontvingen Bart van Dijk, Marcel Verkuijl en Jesper Otjens uit handen van Commercieel Directeur Robert van Doorn hun prijs. Omdat Van Doorn grote waarde hecht aan het stimuleren van innovatief denken, wordt er in 2021 opnieuw een prijsvraag uitgeschreven voor Het beste idee van Van Doorn. 

 

Winnende idee vakjury: rolbezem op werkbus

Het idee van buitenmedewerker Bart van Dijk is volgens de vakjury het beste idee. Door de montage van een kleine rolbezem op de werkbus kunnen we voortaan kleinschalig veegwerk zelf doen. De vakjury zegt hierover: “Dat we daar niet eerder aan dachten! Er is nog wel onderzoek nodig of dit qua wegenverkeerswet toegestaan is. Ook wat betreft de constructie hebben we nog wat vragen, Maar als uitgangspunt vinden we dit een super idee”.

 

Winnende idee publiekjury: trekhaakcamera 

Volgens de publieksjury, bestaande uit alle medewerkers van Van Doorn, bedachten Marcel Verkuijl en Jesper Otjens het beste idee. Door het monteren van een trekhaakcamera op de werkbussen kan het aankoppelen van aanhangwagens, zoals actie-, tekst- en vluchtstrookwagens makkelijker en veiligere gebeuren. “Een lekker praktisch onderwerp over een ergernis van iedere dag. Met als resultaat minder kans op schade en plezieriger en veiliger werken.” aldus de jury.

 

De volledige uitslag

 

Uitslag vakjury

 1. Rolbezem op werkbus
 2. Bermpaaltje 2.0 voor een schonere reflector en stevigere constructie
 3. Van Doorn bedrijfsfiets
 4. Eigen werkploeg inzetten bij calamiteiten
 5. Schotten op werkbus
 6. Bus met schuifdeur
 7. Laserwaarschuwing MRSsen
 8. Schouw voor verkeersmaatregelen
 9. Trekhaakcamera
 10. Gebruiker betrekken bij aanschaf materieel 

 

Uitslag publieksjury 

 1. Trekhaakcamera
 2. Gebruiker betrekken bij aanschaf materieel
 3. Laserwaarschuwing MRSsen
 4. Bus met schuifdeur
 5. Rolbezem op werkbus
 6. Schotten op werkbus
 7. Van Doorn bedrijfsfiets
 8. Bermpaaltje 2.0 voor een schonere reflector en stevigere constructie
 9. Eigen werkploeg inzetten bij calamiteiten
 10. Schouw voor verkeersmaatregelen  

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?