menu
Van Doorn
07 juni '22

IMS viert 25-jarig jubileum

7 juni 2022 - Onze dochteronderneming IMS (Incident Management Services B.V.) vierde op 3 juni 2022 haar 25-jarig bestaan. Oorspronkelijk opgericht door moederbedrijven Van Doorn en ARA Adviesburo is het bedrijf in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming met een compleet en gespecialiseerd dienstenaanbod voor de afhandeling van tal van (milieu)incidenten. 

 

Het begin

Barend van Doorn Azn (Van Doorn) en Richard den Haan (ARA Adviesburo) kwamen in 1996 op het idee om samen een bedrijf voor incident management op te richten tijdens een gezamenlijke klus van Van Doorn en ARA Adviesburo. Het begrip ‘incident management’ was toen relatief nieuw. 

 

Start

De eerste jaren maakte IMS voornamelijk gebruik van de expertise, personeel en materieel van de moederbedrijven Van Doorn en ARA Adviesburo. Calamiteiten betroffen meestal wegdekverontreinigingen. Later kwamen er verzoeken bij om verkeersafzettingen te regelen.

 

Groei

Vanaf 2009 functioneert IMS steeds zelfstandiger. Het bedrijf groeide in personeel, breidde haar expertise uit en schafte eigen materieel aan. Dit resulteerde in een bredere dienstverlening voor tal van incidenten, zoals het opruimen van verontreinigingen in de berm, het verwijderen van loshangende takken, het verwijderen van graffiti en de inzet van verkeersregelaars.

 

Specialisatie

De groei van werkzaamheden zette in de jaren die daarop volgen door. Om te voldoen aan de vraag breidde IMS haar dienstverlening nog verder uit. Er kwam een specialistisch team voor verwijdering van gevaarlijke/onbekende stoffen en er werd apparatuur aangeschaft om verontreinigingen van het oppervlaktewater op te ruimen. 

 

Klantenbestand

In de afgelopen 25 jaar is het klantenbestand uitgebreid. Naast werkzaamheden op en nabij rijks- en provinciale wegen werkt IMS nu ook op gemeentelijk grondgebied, bij waterschappen, omgevingsdiensten, op bedrijfsterreinen en bij bedrijven.

 

Toekomst

IMS kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “We hebben de kennis en ervaring in huis voor een snelle en deskundige afhandeling van verschillende soorten incidenten. Dankzij onze samenwerking met partners door het hele land kunnen wij een uiterst snelle responstijd garanderen.” vertelt de trotse bedrijfsleider Peter Kamminga.

 

IMS, uw betrouwbare partner voor 24/7 afhandeling van (milieu) incidenten.
 

IMS viert 25-jarig jubileum

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?