menu
Van Doorn
02 november '23

Kindertheatervoorstelling ‘Een knipoog van de zon’

03-11-2023 Ons familiebedrijf  bestaat dit jaar 60 jaar. Eind juni vierden wij dat uitgebreid met het Van Doorn Straatfestival. Onder het mom van ‘wie jarig is trakteert’ bood onze algemeen directeur Robert van Doorn alle basisscholen in de gemeente West Betuwe de educatieve theatervoorstelling ‘Een knipoog van de zon’ aan. Van 31 oktober tot en met 3 november vonden de première voorstellingen plaats in de Pluk in Geldermalsen.

 

Leuke en leerzame voorstelling


‘Een knipoog van de zon’ is een inspirerende kindertheatervoorstelling voor de bovenbouw over het hergebruik van grondstoffen. Een serieus en actueel thema, op een leuke manier verpakt in een fantasierijke voorstelling vol prachtige muziek en leuke woordgrapjes. Zo leren kinderen spelenderwijs dat we maar één aarde hebben en daar zuinig op moeten zijn. Centraal in de voorstelling staat Aart Bol. Hij trekt zich de klimaatverandering zo aan dat hij besluit een reis langs sterren en planeten te maken naar de zon. Op zijn reis bedenkt en ontdekt hij de allermooiste materialen die gemaakt zijn van hergebruikte grondstoffen. Zo laat hij zien dat (waardeloos) afval altijd weer waardevol te maken is. 

 

Ons cadeau aan de samenleving


Robert: “De voorstelling is ons cadeau aan de samenleving vanwege ons 60-jarig bestaan. Wij vinden het belangrijk om kinderen uit de regio te laten genieten van Een knipoog van de zon en daarmee een belangrijke educatieve boodschap uit te dragen over de buitenruimte van morgen. Het maken van theaterproducties is niet ons vakgebied. Wij danken de producent, De Verschilmakerij, dan ook hartelijk dat zij deze fantastische voorstelling voor ons op de planken hebben gebracht. Ondertussen gaan wij bij Van Doorn gewoon weer door met wat wij al 60 jaar doen: het aanleggen, beheren en onderhouden van de buitenruimte.”

 

“Ik weet nu wat de afstand van de aarde tot de zon is”


De scholen uit de regio reageerden enthousiast op het aanbod van Van Doorn. Honderden kinderen uit de bovenbouw van 14 scholen hebben de afgelopen week genoten van de vrolijk interactieve voorstelling. Dankzij de speelse en  interactieve opzet verveelden de kinderen zich geen moment. De reacties waren onverdeeld positief en varieerden van ‘ik vond het super leuk’ tot: “Ik heb echt nieuwe dingen geleerd, zoals de afstand van de aarde tot de zon (150 miljoen kilometer) en dat je afval moet scheiden, anders kun je er geen nieuwe dingen van maken”. 


Nog meer voorstellingen op het programma


De theatervoorstelling is geproduceerd door Mark Hofman van De Verschilmakerij. Voor de ontwikkeling van het script en de muziek kreeg hij een bijdrage uit het Duurzaamheidsfonds van Betuwewind. Er staan ruim 20 voorstellingen op de agenda, waarvan de eerste 7 voorstellingen in opdracht van Van Doorn.

Meer informatie over de agenda van theatervoorstelling is te verkrijgen via: aart.bol@deverschilmakerij.nl.

 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?