menu
Van Doorn
29 januari '21

Maak kennis met onze 100% elektrische veegwagen

29 januari 2021 - Eind 2020 kocht Van Doorn als eerste in Nederland de eerste volledig elektrische chassis gedragen veegwagen aan. Op dit moment is de V65e, onze 100% elektrische krachtpatser, in productie. Deze unieke machine wordt eind maart 2021 geleverd door Terberg Matec Nederland B.V.

 

Wat maakt de V65e zo bijzonder? 

De V65e is de eerste 100% elektrische chassis gedragen veegmachine die seriematig wordt geproduceerd. Dankzij het volledig nieuwe en gepatenteerde Smooth Flow zuigsysteem van Johnston is het zuigvermogen van deze krachtpatser enorm verbeterd en het energieverbruik verlaagd. De V65e is daarmee dé oplossing voor emissievrij vegen in combinatie met een langer rijbereik, gebruiksgemak en lage operationele kosten. Met de aanschaf van deze unieke elektrische veegmachine zet Van Doorn een flinke stap op de groene en duurzame weg. 

 

Geen uitstoot en fluisterstil

Duurzaamheid en CO2-reductie was de belangrijkste reden voor de aanschaf van de V65e. De V65e heeft geen uitstoot en is fluisterstil. Dat maakt onze nieuwe krachtpatser ook geschikt voor het vegen binnen de bebouwde kom. Met een rijbereik van 200 km op een enkele lading betekent dat dat de V65e minder dan 1 kWh per kilometer verbruikt. Een vergelijkbare diesel aangedreven veegwagen verbruikt, inclusief aan- en afvoer, circa 150 liter brandstof per dag. Met deze elektrische veegwagen bespaart Van Doorn op jaarbasis dus al ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel.

Kortom: de V65e is niet alleen de meest duurzame oplossing, maar biedt ook de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van veegmachines.

 

Veiligheid 

Bij Van Doorn vinden wij veiligheid belangrijk. Dat was ook een belangrijke afweging bij de aanschaf van deze V65e. Dankzij de draadloze radiocontroller kan de machinist volledig en veilig om de veegmachine heen lopen zonder dat hij/zij last heeft van snoeren. Ook is de brede veegborstel gemakkelijk af te stellen en kan de machinist de omgeving controleren voordat hij/zij de vuilvergaarbak opent of kiept.

Verder kan de machinist, ook als het schemerig of donker is, de borstelpositie goed zien door de duidelijk zichtbare borstelplaten en slanghulzen. De V65e beschikt standaard over een led-werklamp voor de veegborstel en een breed scala aan extra led- en alarmknipperlichten.

 

De belangrijkste kenmerken van de V65e op een rij 

  • De V65e heeft geen uitstoot waardoor de V65e een positieve impact op het milieu heeft.
  • De V65e heeft een batterijcapaciteit van 200 kWh en een laadvermogen van 44kW.
  • De V65e 8 uur lang inzetbaar is op 1 acculading. 
  • De V65e verbruikt dankzij de nevel verstuivende jets 20% minder water.
  • De V65e heeft een watertank met een inhoud van 1.554 liter.
  • De V65e heeft een actieradius tot 200 km. 
  • De V65e heeft een inhoud van 6,5 m3.

 

Meer weten? 

Bekijk onderstaande video van Bucher Municipal.

 

Wilt u deze unieke veegwagen ook inzetten? 

Dat kan! Binnenkort kunt u de V65e veegwagen ook huren. Interesse? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 


Neem contact op 

 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?