menu
Van Doorn
28 juli '21

Nederland maakt kennis met de V65e

29 juli 2021 - Eind april ontving Van Doorn de sleutels van de allereerste truck gemonteerde elektrische veegwagen in Nederland: de V65e. Inmiddels wordt hij volop ingezet op verschillende projecten door heel Nederland. En de eerste resultaten zijn positief! 

 

Elektrische vrachtwagen

Primeur voor Purmerend 

Purmerend was de eerste gemeente waar de V65e werd ingezet. In de wijken Overwhere en Wheermolen is Van Doorn verantwoordelijk voor duurzaam onkruidbeheer en de veegwerkzaamheden.  De V65e is maximaal duurzaam, CO2 neutraal, emissie loos en geluidstil. Dat merkt ook Joan Bus (de vaste chauffeur van de V65e): “De V65e is zo fluisterstil, dat voorbijgangers, die in gesprek zijn, niet meer reageren als ik langsrijd. Ik kan de toeren van de zuigventilator in stappen van 10% instellen. Ik zet het geluidsniveau zo laag dat voorbijgangers er geen last van hebben.” Bij de inzet van een veegwagen op fossiele brandstof ontvangen we weleens klachten over geluidsoverlast. Bij de V65e was dit niet het geval. Ook onze opdrachtgever, de gemeente Purmerend, is erg tevreden over de inzet van de V65e. Voor het opladen van de V65e maken we gebruik van De Groene Aggregaat.

 

Provincie Noord-Brabant maakt kennis met de V65e

Ook in de Provincie Noord-Brabant is de V65e in actie. Bij wijze van proef wordt de veegwagen daar de komende tijd ingezet op provinciale wegen. De proef geeft de Provincie Noord-Brabant inzicht in de laadmogelijkheden onderweg, de manier van werken en eventuele meerkosten ten opzichte van een reguliere veegmachine. Na afloop van de proef besluit de provincie of de veegwagen vaker ingezet wordt. 
“Nieuwe techniek is altijd even wennen.” vertelt Joan. “Dat geldt voor mij, maar ook voor onze opdrachtgevers. Ik ben in ieder geval zeer tevreden over de V65e en vind het heel prettig werken. Het rijden en vegen is comfortabel en voor de bediening van de pedalen zijn er verschillende keuzes, zodat ik eenvoudig iets harder of zachter kan rijden. Mijn ervaring is dat ik de hele dag met de V65e kan werken zonder dat ik hem hoef op te laden.”

 

Werkzaamheden gemeente Ermelo 

Tijdens werkzaamheden aan de Garderenseweg in Speuld (gemeente Ermelo) was de V65e onlangs ook te bewonderen. De gemeente Ermelo wil dat er tijdens werkzaamheden zo min mogelijk stikstof vrijkomt. Daarom huurde Van Gelder Groep BV de V65e van Van Doorn voor het eerste project in de grond, weg en waterbouw waar bijna al het transport elektrisch is. 

 

Elektrische veegwagen

Ook u kunt de V65e huren

Van Doorn zet de V65e in op al haar eigen onderhoudscontracten. Daarnaast is de V65e ook te huur. Er is al veel belangstelling getoond voor deze duurzame elektrische veegwagen. 

Wilt u de V65e huren of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact op met de afdeling Verhuur van Van Doorn via planning@vandoornbuitenruimte.nl of 085 - 4864147

 

 

Over de V65e

De V65e is de eerste 100% elektrisch aangedreven veegwagen in Nederland. De wagen is maximaal duurzaam en CO2 neutraal. Hij is emissie loos en maakt de buitenruimte fluisterstil schoon. Dat maakt hem ook zeer geschikt voor gebruik binnen de bebouwde kom. De veegwagen heeft een uniek zuigsysteem waar patent op rust, is even krachtig als diesel aangedreven machines en is 8 uur per dag inzetbaar. Zowel voor het lichte veegwerk (straatvuil) als voor het zware veegwerk in de wegenbouw. 
Met de aanschaf van de V65e elektrische veegwagen zet Van Doorn een belangrijke stap voorwaarts op de groene, duurzame weg. De V65e bespaart op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel. Geleidelijk schakelt Van Doorn over naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de toekomst. Al eerder investeerde Van Doorn in een elektrische werkbus, elektrische werktuigdrager, een e-Crafter en een elektrische knikmops. Ook overweegt Van Doorn de aanschaf van elektrische vrachtauto’s en tractoren.

 

Gezamenlijke opgave

Circulair bouwen, energietransitie en klimaatadaptatie zijn de komende jaren centrale thema’s in de bouwsector. Het verduurzamen en vergroenen van de buitenruimte ziet Van Doorn als een gezamenlijke opgave van ons allemaal. Het bedrijf hoopt met deze innovatieve investering in de V65e anderen te stimuleren om ook de groene weg op te gaan. 

Want samen vormen wij de buitenruimte van morgen!


 

 


 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?