menu
Van Doorn
27 januari '21

Nieuwe emulsiespuitwagen in gebruik

27 januari 2021 - Van Doorn heeft het wagenpark uitgebreid met een nieuwe emulsiespuitwagen. Donderdag 21 januari namen Barend van Doorn (Hoofd Materieelbeheer) en Henk van Doorn (Bedrijfsleider Infra) de sleutels van de nieuwe Green Energy Sproeiwagen officieel in ontvangst bij Burtec BV in Nieuwegein.

 

Mooi resultaat dankzij goede samenwerking

Dankzij een constructieve samenwerking voor en tijdens de bouw tussen Van Doorn, de gebruikers en Burtec BV is het eindresultaat een wagen die volledig voldoet aan onze eisen en wensen. 

 

Green Energy & Turn Key

Dat was ons uitgangspunt. Met slimme technieken is het Burtec BV en Volvo Van Dijk trucks de Co2 gelukt de uitstoot in deze sproeiwagen te verlagen. De gecombineerde warmtewisselaar van Volvo levert direct energie aan de emulsietank. De opgeslagen Green Energy van de daglichtpanelen worden smart gebruikt om, buiten de actieve uren, de Burtec systemen aan te sturen. 

 

Voorbereid op de toekomst

Dankzij de gepatenteerde Precisie Sprayjets met exacte sproeiniveaus vindt er geen verspilling van emulsie plaats. De boordcomputer is voorbereid op de toekomst met onder andere de Plug & Play modules en Cloud data registratie. De krachtige Burtec rolbezem maakt in minder bewegingen perfect (stofvrij) schoon met een sprinklersysteem.

 

Voordelen Green Energy Sproeiwagen

De belangrijkste voordelen van de Green Energy Sproeiwagen zijn: lagere CO2 uitstoot, zuinig in gebruik en een eenvoudige en moderne bediening.

 

Over de emulsiespuitwagen

De Green Energy Sproeiwagen is een Volvo FM 420 4 x 2 met een wielbasis van 4.000 mm en een laadbaklengte van 5.000 mm. De opbouw is een Burtec Emulsie Spuitunit type TSU 5000 liter. De Green Energy Sproeiwagen is niet alleen geschikt voor het aanbrengen van bitumen in het werkvak. Deze multifunctionele emulsiespuitwagen beschikt ook over:

  • een extra brandstoftank voor het aftanken van walsen en asfaltspreidmachine; 
  • een watertank voor het water tanken van de walsen;
  • een compressor voor het reinigen van de leidingen met lucht en het aansturen van luchtgereedschap zoals een hakhamer;
  • een rolbezem voor het reinigen van het werkvak;
  • een hoge druk spuitlans voor het reinigen van de randen van het werkvak met waterdruk;
  • gasflessen en varkensbrander voor het verwarmen van naden en het aanbrengen van markeringstrips.

 

Foto's: Burtec BV
 

Fotocollage emulsiespuitwagen

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?