menu
Van Doorn
25 juni '21

Statiegeld op kleine plastic flesjes

25 juni 2021 - In de strijd tegen zwerfafval is weer een belangrijke stap gezet. Vanaf 1 juli 2021 zit er 15 cent statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland. De inschatting is dat dankzij dit statiegeldsysteem 90% van alle plastic flessen wordt ingeleverd. Zo maken we samen onze buitenruimte schoner.

 

Een schone en veilige buitenruimte voor iedereen

Wij zetten ons dagelijks in om de kwaliteit en leefbaarheid van de buitenruimte in topconditie te houden en waar mogelijk te verbeteren. Zorgvuldig met onze werk- en leefomgeving omgaan is voor ons dan ook een vanzelfsprekende zaak. Om samen de krachten te bundelen tegen zwerfafval sloten wij ons aan bij de Statiegeldalliantie. Met resultaat: in het voorjaar van 2020 besloot de staatssecretaris vanaf 1 juli 2021 statiegeld te gaan invoeren. 

 

Statiegeld op blik

De volgende stap tegen zwerfafval is het verminderen van het aantal blikjes in het milieu. Dat gebeurt op 31 december 2022. De staatssecretaris heeft de knoop hierover vervroegd doorgehakt en de sector is zich al aan het voorbereiden op de uitwerking van het innamesysteem voor blikjes.

 

Statiegeldalliantie

Statiegeld is een van de langstlopende milieudossiers in Den Haag. In de Statiegeldalliantie verenigen zich verenigingen, bedrijven, lokale overheden en elke andere organisatie die het zwerfafval wil terugdringen. Inmiddels zijn er 1.120 Nederlands en Belgische gemeenten, organisaties en bedrijven aangesloten. Samen roepen we de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle plastic drankflessen en drankblikjes. Dit doen we in België en in Nederland.


 

Samen vormen we de buitenruimte van morgen

Door statiegeld zal het aantal plastic flessen en blikjes op straat sterk verminderen. Nederland wordt dan eindelijk zichtbaar schoner. Samen zetten we ons in om de buitenruimte voor iedereen duurzaam, mooi en veilig te houden. Samen vormen wij de buitenruimte van morgen!
 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?