menu
Van Doorn

10 november 2022 - Van Doorn is sinds 2016 bij dreigend hoogwater verantwoordelijk voor de uitvoering van dijkbewaking op het voormalige eiland Marken en de primaire waterkeringen bij Amsterdam en IJmuiden. Dinsdag 8 november vond de jaarlijkse Training Dijkbewaking plaats. Na een digitale training in 2021 konden we nu weer in levende lijve de training volgen op het eiland Marken. 

 

Samenwerking met opdrachtgevers

Samen met onze opdrachtgevers Rijkswaterstaat West-Nederland Noord en aannemerscombinatie Hof op Marken kregen we tijdens de training uitleg over de technische ins en outs van dijken en faalmechanismen. De training werd verzorgd door Deltares en Van Doorn.

 

Bezoek dijkversterkingsproject

Onderdeel van de training was een bezoek aan een deel van het traject. Zo bezochten we het dijkversterkingsproject dat Hof op Marken gaat uitvoeren aan de waterkering. Ook werden we geïnformeerd over de nevenfuncties van een waterkering, zoals toerisme, bewonersgebruik en maatregelen ten behoeve van ecologie en bekeken we een aantal bijzonderheden aan de constructie. Als kers op de taart bezochten we het terrein van de vuurtoren het Paard van Marken.


 
Aan het einde van de middag gaf Christian de Wit (co├Ârdinator Dijkwacht bij Van Doorn) een toelichting op de te volgen procedures, werkwijze en veiligheid rondom dijkbewaking. De training werd afgesloten met diner aan de haven van Marken. 

 

Meer weten over dijkbewaking? 


Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 
 

Dijkwachttraining

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?