menu
Van Doorn
25 mei '22

Uitslag Het beste idee van Van Doorn 2022

25 mei 2022 - Duurzaam en veilig werken vinden wij belangrijk. Een grote rol is hierbij weggelegd voor onze medewerkers. Tijdens de tweede editie van Het beste idee van Van Doorn werden medewerkers uitgedaagd om met innovatieve ideeën te komen om duurzamer, efficiënter en veiliger te werken. Dit jaar konden medewerkers ideeën insturen in de categorieën Gereedschap en materieel en Werkwijze en organisatie. Uit alle ontvangen ideeën selecteerde de vakjury per categorie vijf genomineerden. Daarna was het de beurt aan alle medewerkers om hun stem uit te brengen. 

 

Winnaar categorie Gereedschap en materieel 

In de categorie Gereedschap en materieel ging de prijs naar Tonny van Varik voor zijn idee van de automatische hijskraan. Tonny bedacht en werkte dit idee uit met hulp van zijn collega Adrie van Deutekom. Met een automatische hijshaak hoeft de chauffeur tijdens het laden en lossen van de Quick Cube-lampen niet telkens op de laadbak te klimmen om de lading vast of los te maken. Hierdoor kan er sneller en veiliger gewerkt worden. De vakjury zegt hierover: “Dit idee scoort hoog op veiligheid, zoals niet meer klimmen, om materieel heen lopen en niet meer handmatig aanhaken.”  

 

Winnaar categorie Werkwijze en organisatie 

In de categorie Werkwijze en organisatie werd ook een idee van Tonny van Varik de winnaar: logistieke ophaalpunten in de werkplannen. Door vooraf te bepalen waar gras en snoeisel opgehaald kan worden en deze ophaalpunten te vermelden in de werkplannen wordt voorkomen dat chauffeurs onnodig moeten zoeken en extra kilometers maken. “Een goed doordacht idee wat direct besparingen oplevert.” aldus de vakjury. 

 

Op vrijdag 13 mei ontving de winnaar uit handen van Robert van Doorn (commercieel directeur) en Wilhelm van Eeken (innovatiemanager) zijn prijs. Naast de twee winnende ideeën worden alle inzendingen verder beoordeeld met als doel om alle kansrijke ideeën te realiseren.

 

Over Het beste idee van Van Doorn 

De verkiezing van Het beste idee van Van Doorn werd in 2020 voor het eerst gehouden. Met deze prijsvraag willen wij innovatief denken en veilig en duurzaam werken verder stimuleren binnen ons bedrijf. Op naar de derde editie van Het beste idee van Van Doorn! 
 

Uitslag Het beste idee van Van Doorn 2022

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?