menu
Van Doorn
25 maart '21

Van Doorn behaalt Trede 3 op de PSO

25 maart 2021 - Onlangs hebben wij Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Een resultaat waar wij trots op zijn! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat wij op een kwalitatief goede manier werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

 

Betrokken familiebedrijf
Erik van Doorn (Operationeel Directeur): “Als familiebedrijf beschouwen wij alle medewerkers als onze ‘werkfamilie’. Een familie daar hoor je bij, daar maak je een volwaardig deel van uit, ook als je in het leven te kampen hebt met tegenslag. Die gedachte willen we door vertalen naar onze bedrijven.”

“Er zijn in onze maatschappij behoorlijk wat mensen die, om welke reden dan ook, een tijd niet hebben kunnen werken en zo op enige afstand van de arbeidsmarkt zijn komen te staan. Die geven wij graag een kans om de draad weer op te pakken. Want werken is veel meer dan alleen maar geld verdienen. Werken is collega’s hebben, deel uitmaken van een team, een dagelijks doel in je leven hebben. Bij Van Doorn pakken wij het terug begeleiden van mensen in het arbeidsproces gestructureerd aan. Het gaat hier overigens niet alleen om medewerkers die terugkeren vanuit een uitkeringssituatie, maar bijvoorbeeld ook leerlingen die een opleidingsplaats bij een bedrijf nodig hebben.” 

“Er bestaan normen waarmee je kunt meten hoe ‘sociaal’ je als organisatie bent. Een van die normen is de PSO. Voor commerciële bedrijven zijn er 3 treden op de ladder, hoe hoger de trede, hoe socialer je als bedrijf bent. Er wordt gekeken naar hoeveel mensen die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn, maar ook hoe ze worden begeleid en gecoacht. Signa Terra (ons groenbedrijf dat sinds kort Van Doorn Groen heet) is al enige jaren gecertificeerd op PSO Trede 3. Wij zijn enorm trots dat wij nu kunnen melden, dat ook Van Doorn Geldermalsen met 182 Fte op Trede 3 is gecertificeerd. Het is onze ambitie om in de toekomst ook onze andere bedrijfsonderdelen (Dover, IMS en Ecoleon) te certificeren.” 

“Laten we ons met elkaar sociaal blijven opstellen en mensen een kans geven om volwaardig lid van onze mooie werkfamilie te worden!”

 

Over de PSO
Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. 

PSO logo trede 3

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?