menu
Van Doorn
06 mei '22

Van Doorn recyclet versleten borstels via KOTI

6 mei 2022 - Onlangs startte Van Doorn, in samenwerking met KOTI, met een nieuwe werkwijze voor het recyclen van borstels. 

 

Inzicht in recycling proces versleten borstels

“Sinds dit voorjaar worden onze versleten borstels niet langer via het oud ijzer aangeboden voor recycling, maar kiezen we voor recycling door KOTI. Door deze nieuwe werkwijze krijgen we meer inzicht in de recycling van onze versleten borstels én de nieuwe producten die daaruit voortkomen. Van onze versleten borstels worden onder andere bekers en dozen gemaakt. Door voor deze manier van recyclen te kiezen, leveren wij zo ook een bijdrage aan een duurzame buitenruimte. En dat sluit goed aan bij onze missie: een mooie, veilige en duurzame buitenruimte.” vertelt Mariska van den Berg (inkoopmanager bij Van Doorn). 

 

Hoe KOTI te werk gaat

Koti heeft een eigen recycling proces voor hun versleten producten dat zorgt voor een minimale belasting van het milieu. KOTI verwerkt het restafval, na scheiding door een shredder, tot bruikbare nieuwe producten. Zij richten zich hierbij vooral op de recycling van staal, kunststof en hout. 

 

Over de samenwerking met KOTI

KOTI is al meer dan 30 jaar onze vaste leverancier voor de borstel van onze reinigingsmachines. Afgelopen oktober hebben wij de samenwerking opnieuw verlengd met drie jaar met optioneel 2 keer een verlenging van 1 jaar. Het is dan ook een logische stap om onze versleten borstels door KOTI te laten recyclen. 
 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?