menu
Van Doorn
Groen

Aanleg onderhoudsvriendelijke tuin

21 juli 2021 - Eind 2020 kregen wij de vraag voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Afgelopen maand hebben wij de tuin opgeleverd. Regelmatig ontwerpen wij zelf maar in dit geval is het ontwerp gemaakt door de Hofhouding
 

Grondwerk & groen

Onze afdeling Infra heeft het grondwerk uitgevoerd, de bestrating aangelegd en de voorbereidingen getroffen voor de beplanting door onze afdeling Groen. De beplanting bestaat uit een afwisseling van bodembedekkers en struiken. Daarbij is rekening gehouden met de hoogte zodat vanuit de serre en het terras doorzicht blijft over de hele tuin. De oudere bomen en struiken zijn behouden gebleven en geven de tuin direct na oplevering al een volwassen aanblik.


Onderhoud

Vanuit de wens van de bewoners om een onderhoudsvriendelijke tuin te realiseren, is er gekozen voor een automatisch beregeningssysteem en een maairobot. Het snoeien en overig onderhoud zullen onze hoveniers periodiek verzorgen.


Mulch-systeem

De maairobot is voorzien van een mulch-systeem. Letterlijk betekent Mulchen ‘de grond toedekken’. Door het toedekken droogt de grond minder snel uit. Daarnaast dienen de grassprieten als meststof voor het gazon. Zo ontstaat er een voller en kwalitatief beter gazon. 

 

Van Doorn vormt de buitenruimte van morgen!

Van Doorn is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en onderhoud van infrastructuur, verkeersmaatregelen, groenvoorzieningen en calamiteitenservice. Onze gespecialiseerde afdelingen bieden aan onze klanten een totaalpakket aan dienstverlening. Aan dit project is gewerkt door onze afdelingen Groen en Infra. 

 

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin, groene buitenterrein, kantoortuin of werklandschap? Ga dan naar onze pagina groen voor meer informatie of neem contact op met ons op via info@vandoornbuitenruimte.nl of 0345 – 57 11 41.

 

Voor     Ontwerp

 

Tijdens     Na

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?