menu
Van Doorn
Infra

Bijzondere bijdrage aan Voorhout Monumentaal

01-09-2023 Van 3 juni tot en met 20 augustus organiseerde Pulchri Studio, een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst, voor de tweede keer een openluchttentoonstelling in Den Haag. Meer dan twintig monumentale sculpturen en installaties van vooraanstaande kunstenaars en beeldhouwers sierden het Museumkwartier. Op het Lange Voorhout werd de expositie geïntroduceerd door een opvallend kunstwerk van Van Doorn.

 

Bijzondere bijdrage

Van Doorn leverde een bijzondere bijdrage aan de openluchttentoonstelling in de vorm van twee levensgrote snelwegborden als opvallend kunstwerk aan het begin van de expositie. GS Bikshoff Staalwerken B.V. hielp ons de ondersteuningsconstructie (het vakwerkportaal) van de bewegwijzering midden in de stad te plaatsen.

 

Over Voorhout Monumentaal

De tentoonstelling ‘Voorhout Monumentaal’ was gewijd aan de schrijver Louis Couperus en de kunstenaar M.C. Escher. Louis Couperus wordt beschouwd als één van de belangrijkste schrijvers in de Nederlandse literatuur. M.S. Escher staat bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij gebruikmaakt van wiskundige principes.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?