menu
Van Doorn
Infra
Groen

Buitenruimte De Samenstroom Hellevoetsluis

29 juli 2021 - Van Doorn realiseert in opdracht van de gemeente Hellevoetsluis de buitenruimte rondom het integrale kindercentrum De Samenstroom in Hellevoetsluis. De oplevering staat gepland omstreeks 23 augustus, want de nieuwe school opent op 30 augustus de deuren. Dat betekent doorwerken in de bouwvak om alles op tijd gereed te krijgen. 

 

Ontwerp

Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met de gemeente Hellevoetsluis en de toekomstige gebruikers van het gebouw. Bernard van Doorn (Uitvoerder) vertelt: “Van Doorn is verantwoordelijk voor de inrichting van de buitenruimte rondom De Samenstroom. We hebben het ontwerp van ontwerpbureau De Zwarte Hond samen met de gemeente en de gebruikers uitgewerkt in een definitief uitvoeringsontwerp. De nieuwe school heeft straks twee ingangen: een aan de kant van het zwembad en een aan de kant van de oude sporthal. Bij de inrichting van de buitenruimte staat veiligheid en gebruiksgemak centraal.”

 

Aparte ingang voor auto- en fietsverkeer

Ouders die hun kinderen straks met de auto naar school brengen, kunnen vanaf de Sportlaan gebruik maken van de nieuwe weg die nu aangelegd wordt. En vanaf de Amnesty Internationallaan komt er een fietspad. Zo zorgen we ervoor dat auto- en fietsverkeer gescheiden is en iedereen de school veilig kan gebruiken. 

 

Schoolplein 

Natuurlijk komt er ook een schoolplein met speeltoestellen, zandbakken en een grasveld. Het grasveld leggen we aan met grasmatten, zodat het grasveld snel gebruikt kan worden. Ook komt er aan de kant van het zwembad een pannakooi met een kleine tribune en een hek rondom het terrein. 

 

Waterafvoer

Van Doorn zorgt er ook voor dat het water goed afgevoerd wordt. Zo realiseren we een afvoergoot voor het overtollige water van het sedumdak. Met keien overdekken we de goot en een gebied met houtsnippers vormt de overgang naar de tegels die naar de hoofdingang leiden. 

Aan de kant van de Amnesty Internationallaan is een nieuwe watergang gegraven en zijn duikers aangesloten op de bestaande watergang. De nieuwe watergang wordt, als de appartementen naast de school gereed zijn, doorgetrokken tot richting de rotonde Rijkstraatweg. 

 

Dit bijzondere project in Hellevoetsluis krijgt veel aandacht in de lokale media. In Groot Hellevoetsluis van woensdag 28 juli vertelt Bernard van Doorn uitgebreid over dit project. Het interview met Bernard van Doorn vindt u hier
 

De Samenstroom Hellevoetsluis

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?