menu
Van Doorn

19 juli 2021 - Eind mei vond er een ongeval plaats op de A2 bij Eindhoven, waarbij een vrachtwagen een container verloor. De lading, een rol ijzer van meer dan 10 ton, leidde tot schade aan de weg, geleiderail en berm. Wij werden ingeschakeld voor reiniging en herstel van de schade.

 

IMS

Nadat de chauffeur per traumahelikopter was afgevoerd en de hulpdiensten hun werk hadden gedaan, konden wij starten met een spoedreparatie en reiniging om de weg zo snel mogelijk weer open te stellen voor het verkeer. Voor de afhandeling van dergelijke calamiteiten en schades schakelen wij altijd onze dochteronderneming IMS in. 

 

Milieukundige begeleiding

Omdat de verongelukte vrachtwagen diesel had gelekt was bodemsanering nodig. Wij voerden de milieukundige begeleiding uit en bepaalden hoeveel grond er moest worden gesaneerd. Daarbij namen we controlemonsters, saneerden we de vervuilde grond, voerden deze af in een vloeistofdichte container en  vulden we de saneerput weer aan met gekeurde schone grond. 

 

Wegafzetting

Bij een groot ongeval vinden vaak meerdere werkzaamheden tegelijk plaats. Om deze veilig uit te kunnen voeren, zijn tijdelijke wegafzettingen nodig. Ook dat  regelde IMS.

 

Geleiderail

Voordat we de geleiderail konden herstellen, moest eerst de lading van de vrachtwagen worden weggehaald. De rol staal woog maar liefst 28.500 kg, maar was toch redelijk snel (om 22:00 uur) verwijderd. Daarna zijn wij gestart met het herstel van 80 meter geleiderail. We waren precies voor de ochtendspits van 26 mei klaar met de reparaties.

 

Van Doorn vormt de buitenruimte van morgen!

Van Doorn is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en onderhoud van infrastructuur, verkeersmaatregelen, groenvoorzieningen en calamiteitenservice. Binnen het totaalpakket aan dienstverlening was dit een project van ons Meldpunt calamiteitenservice. Met ons Meldpunt zijn wij dag en nacht bereikbaar. Zo houden wij samen de buitenruimte voor iedereen (weer) schoon, veilig en bereikbaar. 
 

calamiteiten service

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?