menu
Van Doorn

12 december 2017 - Van maandag 4 december tot en met zaterdag 9 december 2017 waren de drie kolken van de Oranjesluizen om beurten ca. 48 uur gestremd in verband met de deurwisseling op de Oranjesluizen door hoofdaannemer SPIE. Van Doorn regelde het Omgevingsmanagement en de verkeersmaatregelen.

Binnen het Onderhoudscontract WNN nat, wat in de periode van 2016 t/m 20121 het onderhoud van het Noordzeekanaal en Marken regelt, is hoofdaannemer SPIE Nederland onder andere verantwoordelijk voor de deurwisselingen op de Oranjesluizen.

Ondanks de harde wind die er die week was is de operatie vlot, veilig en zonder noemenswaardige vertraging voor de scheepvaart uitgevoerd. In de genoemde periode is de wandelroute die over het complex loopt omgeleid via de Schellingwouderbrug.

Deze stremmingsweek is de tweede in een reeks van vier op de Oranjesluizen. In oktober is er ook al een dergelijke stremmingsperiode geweest, in februari en april 2018 zijn de andere gepland. Tijdens de stremming worden naast de sluisdeuren ook de draaiarmen en cilinders aangepakt. Per stremming gaat het over 1 set deuren per sluiskolk en er zijn 3 sets per sluiskolk aanwezig.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?