menu
Van Doorn
Infra

Duurzame LED Verlichting langs de N9

26 juli 2018 -Via Optimum vervangt komende weken, in opdracht van Rijkswaterstaat, de openbare verlichting langs de N9 tussen Alkmaar en De Kooy bij Den Helder door duurzame LED Verlichting.

Via Optimum, het samenwerkingsverband tussen Van Doorn Geldermalsen BV en Dura Vermeer Divisie Infra BV, heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden SPIE ingehuurd. De werkzaamheden zijn deze week van start gegaan en duren vijf weken.

De nieuwe LED armaturen komen langs de N9, vanaf afrit Bergen tot aan de kruising met de N99, én op een gedeelte van de N99. De bestaande masten worden zoveel mogelijk behouden maar het binnenwerk en de armatuur, waar de lamp in zit, wordt vervangen.

Er wordt ’s avonds en ’s nachts gewerkt, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, wanneer er minder verkeer op de weg is. Het bijzondere aan dit project is dat de N9 in vier fases wordt afgesloten. Door bovendien slim te combineren met werkzaamheden aan asfalt en het maaien van de bermen ondervinden weggebruikers zo min mogelijk hinder. Ook kleinschalig dagelijks onderhoud, wat normaliter lastig is vanwege de verkeersdrukte, wordt uitgevoerd tijdens deze afsluitingen.

Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid. De benodigde verkeersmaatregelen worden door zusterbedrijf Dover geregeld. De extra reistijd varieert van 5 tot maximaal 20 minuten. De werkzaamheden zijn op 25 augustus gereed.

 [foto: G. Hofman van Van Vuuren Elektrotechniek]

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?