menu
Van Doorn
Groen

Herstel onderwaterprofiel Strijkviertel in Utrecht

17 juli 2018 - In recreatiegebied Stijkviertel heeft Signa Terra in opdracht van Recreatieschap de Stichtse Groenlanden het onderwaterprofiel op hoogte gebracht. In de loop van de jaren was het zand weggespoeld naar diepere delen, waardoor de ondergrond van het zwemgedeelte te steil afliep. Dit was gevaarlijk.  Signa Terra heeft 200 m³ zand aangebracht om de helling weer flauw te maken. Het afschot is 6 cm per meter gemaakt.

“Het was een mooie klus en het werk is naar tevredenheid afgerond. Vanwege het mooie zomerweer waren er veel recreanten aanwezig en zijn we extra vroeg begonnen. Rond 11.00 uur was de klus klaar en kon het strand voor iedereen weer open”vertelt Maarten van Rijkswijk (uitvoerder).

De plas Strijkviertel is een recreatiegebied waar duizenden mensen per jaar recreëren. De plas is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen vanaf de steigers. In het omliggende terrein is het heerlijk sporten, zonnen, wandelen, picknicken etc. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd. Ook vinden er in dit gebied evenementen plaats.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?