menu
Van Doorn
Infra

Innovatieve oplossingen voor Rijkswaterstaat

25 november 2018 - Voor contract voor PPU-nat kregen wij op de valreep nog twee flinke klussen om uit te voeren. Om de verzilting van het Amsterdam-Rijnkanaal tegen te gaan, hebben we in de nacht van 24 op 25 november een permanente bellenscherminstallatie op de bodem van de monding van het kanaal gelegd.

De opstijgende luchtbellen wekken aan weerszijden van het scherm een verticale stroming op, waardoor een horizontale stroming wordt voorkomen. Zoet en zout water krijgen zo minder de kans om te vermengen. Voor de werkzaamheden heeft Rijkswaterstaat het kanaal volledig gestremd. De werkzaamheden konden op grote belangstelling van de pers rekenen.

Een andere spoedklus vond plaats in Nieuwegein. Daar bleek de oever van de Herenstraat instabiel. De historische bebouwing in de nabijheid van de werklocatie zorgde voor een flinke uitdaging, omdat teveel trillingen de panden zouden kunnen beschadigen. In een korte tijd hebben we een tijdelijke constructie ontworpen en aangelegd, waarmee de kade wordt ondersteund totdat de definitieve oplossing is aangebracht.

 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?