menu
Van Doorn
Infra
Groen
Ecolab

Kanaalpark Leiden klaar voor de toekomst

01-12-2023 Van Doorn realiseert elke dag de mooiste projecten door heel het land. Kanaalpark Leiden is een voorbeeld van hoe een tamelijk vervallen kantoorwijk omgetoverd kan worden tot een prachtige en uitnodigende leefomgeving. Sinds december 2022 zijn wij  bezig met de herinrichting. Wij werken hierbij samen met de gemeente Leiden in een bouwteam.

 

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat we in dit gebied aan de slag konden, hebben wij een depot ingericht, voor de dagelijks benodigde materialen. Daarna hebben wij een uitvoerderskeet en een schafkeet opgezet. De uitvoerderskeet functioneert volledig op zonne-energie en de schafkeet op een accu. Zodra alle voorbereidende werkzaamheden klaar waren, gingen wij van start met de herinrichting van het Kanaalpark.

 

De opdracht

De opdracht omvatte het verwijderen van het oude riool en de bestrating, om vervolgens de openbare ruimte opnieuw in te richten en aan te passen aan het veranderende klimaat. De gemeente heeft gekozen voor het laten aanleggen van een gescheiden rioolstelsel en de aanplant van extra beplanting. Ook zijn er verschillende wadi’s aangelegd, elke met twee kolken, om overstromingen bij hevige neerslag te voorkomen.

 

Beter bestand tegen klimaatveranderingen

Dankzij de nieuwe riolering, wadi’s en de extra beplanting, infiltreert regenwater geleidelijk in de bodem. Hierdoor zal de stedelijke omgeving beter bestand zijn tegen toekomstige hitte en heftige regenval. De aanplant van verschillende inheemse boomsoorten zal niet alleen de omgeving koeler maken, maar ook de biodiversiteit in de wijk flink vergroten.

 

Samenwerking met Ecoleon en Parktrust

Twee van onze dochterondernemingen Ecoleon en Parktrust waren ook actief op deze projectlocatie. Ecoleon plaatste laadpalen bij een onderneming op het terrein, terwijl een parkmanager van Parktrust, het contact onderhield met onze omgevingsmanager. Zo zorgden wij samen voor dat alle ondernemers op het terrein op de hoogte waren van de voortgang van de werkzaamheden"

 

De oplevering van het werk is voorzien eind december 2023.


 

collage Kanaalpark Leiden

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?