menu
Van Doorn
Groen

Kilometers gras inzaaien bij De Groene Boog

7 mei 2023 - Aan de noordkant van Rotterdam komt een nieuwe snelweg tussen de A13 en A16. Het wordt een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Voor dit project, genaamd de A16 Rotterdam die in opdracht van Rijkswaterstaat wordt gebouwd door De Groene Boog, gaat Van Doorn al het zaai- en plantwerk verzorgen.

 

Aantallen

De A16 Rotterdam is een groot project, er wordt namelijk:

  • 10.000 are grasberm ingezaaid,
  • 300 are bloemrijke berm,
  • 260 are nat grasgebied (grasvelden die regelmatig onder water staan),
  • 120 are plasdras, dit is grasland wat regelmatig kort onder water staat.

Dat zien flinke aantallen, hiermee gaan we de omgeving flink vergroenen. Daarnaast dragen we hiermee bij aan de biodiversiteit in Nederland. Niet alleen voor insecten, maar ook voor weidevogels, salamanders en kikkers.

 

Samenwerking leveranciers

De leverancier van het graszaad (bermenmengsel B3) is Vos Capelle. Dit bedrijf uit Sprang-Capelle levert graszaad van Barenbrug. Dit staat bekend om zijn goede kwaliteit en uitstekende eigenschappen. Inmiddels is de eerste levering geweest, de bermen tussen de A13 en N471 / G.K. Van Hogendorpweg zijn ingezaaid. In totaal zal er zo’n 10.000 kilo bermenmengsel worden geleverd. Loonbedrijf W. Beverloo uit Deil verricht het zaaiwerk. Het loonbedrijf voert regelmatig zaaiwerkzaamheden voor Van Doorn uit. De beplanting wordt geleverd door boomkwekerij Ebben.

 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?