menu
Van Doorn

16 maart 2022 - Bomen zijn markante verschijningen en beeldbepalende elementen in de buitenruimte. Voor een gezonde groei van bomen en een leefbare buitenruimte is regelmatig inspectie en onderhoud nodig. Ook dat is ons werk. Tijdens de winter snoeien we door heel Nederland bomen en planten we volop nieuwe bomen. Zo zorgen we er samen voor een gezonde en veilige groene omgeving die klaar is voor de lente.

 

Snoeien zorgt voor een gezonde groei

Het regelmatig snoeien van bomen is niet alleen belangrijk voor een gezonde groei van de boom. Ook esthetiek en veiligheid spelen een belangrijke rol. Dat laatste geldt zeker in de buitenruimte. Door het snoeien van bomen zorgen wij ervoor dat de buitenruimte veilig blijft. Of het nu gaat om bedrijventerreinen, in woonwijken, langs wegen of water. Wij snoeien voor onze opdrachtgevers de hele winter bomen, tenzij er veel sneeuw ligt of het langere tijd streng vriest. Een greep uit ons werk van afgelopen winter:

  • In opdracht van de gemeente Huizen zijn we sinds afgelopen winter verantwoordelijk voor de snoei van 3.000 bomen. 
  • Afgelopen december snoeiden we in samenwerking met Pendula Boomverzorging een monumentale boom op de Burcht van Leiden. De verzorging van een dergelijke boom vraagt om extra aandacht. Als liefhebber van deze reuzen kunnen wij deze bomen vakkundig snoeien. 
  • Ook snoeiden we diverse bomen voor de provincie Gelderland en Noord-Brabant. 

 

Planten van bomen

Bomen spelen een positieve rol in de klimaatbeheersing: ze zijn van belang voor de luchtkwaliteit en de regulatie van de temperatuur. Ze zuiveren koolstofdioxide en voorkomen met hun bladerdek overtollige verdamping en uitdroging van de bodem en verlagen de temperatuur in stedelijk gebied. Daarnaast zijn bomen een sieraad langs wegen en water, in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Het hele jaar door planten wij bomen voor onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om een enkele boom, honderden bomen, een nieuwe aanplant of herplant. U bent bij ons aan het juiste adres. 

De afgelopen winter hebben we door heel Nederland bomen geplant:

  • Langs de A7, A9 en N99 in Noord-Holland hebben we voor Rijkswaterstaat 450 bomen herplant. De nieuwe bomen vervangen de bomen die de afgelopen jaren zijn gekapt. We hebben diverse soorten bomen geplant, zoals esdoorns, elzen, meidoorns, walnotenbomen, populieren, eiken,  lindes en iepen. 
  • Voor Staatsbosbeheer zijn gestart met de terreinvoorbereiding voor de nieuwe aanplanten van het bosplantsoen en bomen in de Chaamse bossen. We planten hier zo’n 27.000 bomen machinaal en ongeveer 10.000 met de hand. 

 

Meer weten over het aanplanten, onderhouden of verzorgen van bomen?

Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. 
 

Klaar voor de lente

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?