menu
Van Doorn
Infra
Groen

Klimaatadaptieve buitenruimte Welkoop Geldermalsen

10 november 2022 - In Geldermalsen realiseerde JC VAN KESSEL aan de Parallelweg de nieuwe vestiging van de Welkoop. Van Doorn is verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de buitenruimte. 

 

Van ontwerp tot realisatie buitenruimte 

In 2020 zijn we gestart met de voorbereidingen voor dit project. De wens van de opdrachtgever was een toekomstbestendige en klimaatadaptieve buitenruimte. Wij maakten hiervoor een ontwerp en beplantingsplan dat medio 2022 werd goedgekeurd. Afgelopen zomer zijn we begonnen met de realisatie. In november worden de werkzaamheden afgerond. We legden onder andere 65 parkeerplaatsen, de riolering en de beplanting aan. 

 

Naast de realisatie van de buitenruimte voor de Welkoop renoveren en reconstrueren wij, in opdracht van de gemeente West-Betuwe, ook de Parallelweg. Zo vormen wij samen de buitenruimte in Geldermalsen. 

 

Klimaatadaptieve buitenruimte 

Onder de parkeerplaats realiseerden we een waterbuffer en aan de voorzijde van het terrein legden we een wadi aan. Beiden voorzien in de opvang van regen tijdens hevige regenval en een vertraagde afvoer van het hemelwater naar het omliggende waterstelsel.

 

Bijzondere band met locatie 

Onze band met de locatie van deze nieuwe Welkoop is speciaal. De nieuwe Welkoop wordt namelijk gebouwd op het voormalige terrein van de familie Van Doorn. Het ouderlijk huis van de familie heeft hier decennialang naast gestaan. Hier werd in 1963 de basis gelegd voor het huidige Van Doorn.  

 

Wilt u de buitenruimte ook toekomstbestendig en duurzaam maken? 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 
 

Klimaatadaptieve buitenruimte Welkoop Geldermalsen

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?