menu
Van Doorn
Infra

Meerjarig onderhoud rijkswegen ZNM

7 februari 2018 - Op 4 februari 2018 vond de Award Meeting plaats voor het meerjarig onderhoud van rijkswegen in Zuid Nederland, district Midden. Rijkswaterstaat heeft de onderhoudswerkzaamheden tot januari 2021 gegund aan Via Optimum, een samenwerkingsverband tussen Van Doorn Geldermalsen en Dura Vermeer Divisie Infra BV, in samenwerking met SPIE en Arcadis.

Rijkswaterstaat heeft medio 2016 het onderhoud van de snelwegen in de regio Zuid Nederland opnieuw in de markt gezet. Deze aanbesteding is inmiddels afgerond, op 1 januari 2018, is het Project officieel van start gegaan.

Van Doorn voert al vanaf 2010 de onderhoudswerkzaamheden uit aan de rijkswegen in het beheersgebied van Rijkswaterstaat Noord-Brabant, perceel Eindhoven. Deze werkzaamheden zijn per 1 januari 2018 beëindigd. Het verschil met het nieuwe onderhoudscontract is dat het nieuwe areaal een stuk groter is (zie bijgevoegde kaart) en dat er gewerkt wordt via de methode van best value procurement (BVP).

Werkzaamheden:

  • Onderhoud van bermen, beplanting en bomen
  • Kleinschalige asfalt- en betonreparaties, werkzaamheden aan geleiderail en straatwerk
  • Repareren van het wegdek, waaronder rijbaanbrede asfalteringswerkzaamheden
  • Repareren en vervangen van voegovergangen
  • Reinigen van het wegdek, goten en kolken
  • Schoonhouden van verzorgingsplaatsen
  • Onderhoud en verhelpen van storingen aan elektrotechnische installaties , zoals aan openbare verlichting, voedingskasten en pompinstallaties
  • Calamiteiten en schadeherstel

Best Value Procurement
Bij een Best Value Procurement Contract (BVP) ligt de focus op het creëren van de meeste waarde voor de laagste prijs (best value). De methodiek is ontwikkeld door de Amerikaan Dean Kashiwagi. De kern van BVP is dat niet de opdrachtgever maar de opdrachtnemer het beste zicht heeft op de waardeketen. De verwachting is dat deze manier van werken een positief effect heeft op de efficiency en de projectresultaten.

Meerjarig onderhoud rijkswegen ZNM

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?