menu
Van Doorn

10 maart 2020 - Voor de Provincie Noord-Holland maken we natuurgebied De Diemerscheg geschikt voor beheer met waterbuffels. Daarnaast moet het gebied toegankelijk blijven voor netbeheerder TenneT. In deze uitdagende klus komt werken nabij hoogspanningsleidingen en het bewaken van ecologische waarden bij elkaar. De werkzaamheden vinden plaats in het 1e kwartaal van 2020.

Natuurgebied De Diemerscheg ligt ten noorden van de A1. Deze groene zone loopt door de wijken van Amsterdam-Oost naar Diemen. Het gebied wordt doorsneden door snelwegen, spoorlijnen en kanalen. Een deel van het gebied wordt ook doorsneden door een hoogspanningsverbinding van TenneT. De Diemerscheg bestaat uit meerdere watergangen en eilandjes.

Naast het geschikt maken voor beheer met een kudde waterbuffels is het belangrijk dat het gebied altijd toegankelijk blijft voor medewerkers van netbeheerder TenneT. Om de hoogspanningsmasten bereikbaar te houden, verwijderen wij circa 625 are wilgenopslag onder de hoogspanningsverbinding. Daarnaast plaatsen wij 7 nieuwe dammen met duiker zodat het gehele gebied toegankelijk is voor de beheerder van de kudde en voor netbeheerder TenneT. Verder plaatsen we veerasters met een schrikdraadvoorziening en circa 6 km hekwerk om te voorkomen dat de waterbuffels het gebied verlaten.

natuurgebied De Diemerscheg

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?