menu
Van Doorn
Algemeen

Nieuwe vorm wijkonderhoud in Huizen

4 december 2023 In Huizen wordt het wijkonderhoud de komende tien jaar radicaal anders aangepakt, namelijk in nauwe samenwerking met de inwoners van Huizen. Deze nieuwe werkwijze is vastgelegd in het samenwerkingscontract dat wij onlangs, samen met een grote groep betrokkenen, in combinatie met De Eijk onder de naam 'Samen Duurzaam Doen' ondertekenden.

 

Veranderingen in het onderhoud

Tot dit jaar werd het wijkonderhoud in de Gemeente Huizen uitgevoerd door aannemers in opdracht van de gemeente. Die contracten liepen af, en de Gemeente had het idee om het onderhoud radicaal anders aan te pakken. De keuze om het wijkonderhoud op een andere wijze te organiseren, en een duidelijke rol te geven aan de inwoners van Huizen, komt voort uit de noodzaak om uitdagingen zoals klimaat, vergroening, inclusie, participatie, educatie, rioolvernieuwing en de energietransitie samen aan te gaan.

 

Ondertekening samenwerkingscontract

Op 14 november 2023 vond de ondertekening van het convenant plaats door wethouder Karin van Werven, de aannemerscombinatie Van Doorn/De Eijk ('Samen Duurzaam Doen'), Tomingroep B.V., de Vrijwilligerscentrale Huizen, de klimaatburgemeester, het Toegankelijkheidspaneel en enthousiaste betrokken inwoners. De aankomende maanden zal de gemeente nog meer partijen en inwoners toevoegen aan deze samenwerkingsovereenkomst.

 

Start contract en onderhoud

De start van dit contract gaat in op 9 december 2023, om 10:00 bij de gemeentewerf aan de Ambachtsweg in Huizen. De partijen gaan vanaf dat moment samen aan de slag om het wijkonderhoud te plannen, uit te voeren, te evalueren en te verbeteren.

 

Uitvoering van het onderhoud

Geïnteresseerd in het (vrijwillig) meedoen en meedenken over het onderhoud? Meld je hier aan.

 

Foto's bronvermelding: Marinka Hilders/Nieuwsblad voor Huizen.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?