menu
Van Doorn
Infra

Onderhoud kanaalbruggen in Brabant en Limburg

15 september 2021 - Sinds juni voert Van Doorn groot onderhoud uit aan vijf Brabantse Kanaalbruggen en één Limburgse Kanaalbrug. De werkzaamheden duren nog tot en met oktober 2021.

 

Regulier onderhoud

De werkzaamheden wordt uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en maken onderdeel uit van het Onderhoudscontract Brabantse en Midden-Limburgse Kanalen. De werkzaamheden bestaan uit: technische inspecties van de bruggen, het vervangen van de slijtlagen die een veilig oppervlak creëren voor verkeer en voetgangs, het onderliggende oppervlak conserveren, asfaltvernieuwing, beton- en staalreparaties en het aanbrengen of vernieuwen van markering op de weg. Ook worden gelijktijdig eventuele schades hersteld.

Vanaf water worden er, naast een deel van de bovengenoemde werkzaamheden, bij enkele bruggen ook herstelwerkzaamheden aan remmingen en gordingen uitgevoerd.

 

Omleidingsroutes

Met elke brug zijn we tussen de 5 dagen tot 5 weken bezig. Daarom gelden er tijdens de werkzaamheden omleidingsroutes over de weg of stremmingen/bloktijden voor de vaarweg. De benodigde verkeersmaatregelen worden ook door Van Doorn geplaatst. Zo zorgen we ervoor dat de werkzaamheden zo snel en veilig mogelijk uitgevoerd kunnen worden. 

Brug Hooijdonk

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?