menu
Van Doorn
Infra
Groen

Ontwerp buitenruimte Sportcomplex Hellevoetsluis

Ruimte voor subtitel

10 juni 2020 - De gemeente Hellevoetsluis heeft geïnvesteerd in een nieuw multifunctioneel sportcomplex met zwembad, sporthal en fitnesscentrum. Op dit moment wordt het sportcomplex gebouwd. Van Doorn is bij dit project betrokken voor de maken van het ontwerp voor de inrichting van de buitenruimte.

In opdracht van de gemeente maakten wij het uitvoeringsontwerp en beplantingsplan. Naast de esthetisch eisen van de architect integreerden wij de volgende duurzame oplossingen in het ontwerp:

  • het toepassen van laadoplossingen voor fietsen en auto’s;
  • klimaat-adaptieve beplanting;
  • beplanting met voedsel voor bestuivers;
  • een afgekoppeld hemelwaterafvoersysteem.


Bij de technische oplossingen combineerden we de esthetische randvoorwaarden met multifunctioneel ruimtegebruik. Hierdoor ontstaat een buitenruimte waarin bezoekers worden gestimuleerd actief te zijn. Echte blikvangers in het ontwerp zijn de vaste plantenvakken, de entree met sintelbaan en cortenstalen zitrand en de samengestelde stenenmix in Shared Space zone.

In juni 2020 starten we met de realisatie van deze duurzame en attractieve buitenruimte.

Benieuwd hoe wij uw buitenruimte duurzaam en multifunctioneel kunnen inrichten? Neem contact met ons op via ontwerpenadvies@vandoornbuitenruimte.nl

 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?