menu
Van Doorn

7 augustus 2017 - In de nacht van vrijdag 1 september op zaterdag 2 september 2017 voert Van Doorn Geldermalsen B.V. in opdracht van het Waterschap Rivierenland en Rijkswaterstaat een proefsluiting uit van de coupure in de Diefdijk in de A2 ter hoogte van Everdingen. Tijdens deze werkzaamheden is de A2 tussen knooppunt Everdingen en afrit Culemborg (13) volledig afgesloten voor het verkeer in de richting van Den Bosch. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Voor de veiligheid van ons land is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de coupures. Dat zijn de openingen in de dijken ten behoeve van het verkeer of ten behoeve van het uitzicht, die bij hoogwater worden dichtgezet. Het waterschap oefent regelmatig of het sluiten van die coupures goed verloopt en of alle materialen in goede staat verkeren.

Wanneer:
Vrijdag 1 september 21.00 uur tot zaterdag 2 september 06.00 uur

Afsluitingen en omleidingsroutes:
Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Hoofdrijbaan A2 tussen knooppunt Everdingen en afrit Culemborg (13) richting Den Bosch
Verkeer op de A2 vanaf knooppunt Oudenrijn richting Den Bosch wordt bij knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A15 op te gaan richting Den Bosch.

Verbindingsweg A27-A2 bij knooppunt Everdingen richting Den Bosch
Verkeer richting Den Bosch wordt bij knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A15 op te gaan richting Den Bosch.

Oprit Everdingen (12) naar de A2 richting Den Bosch afgesloten
Verkeer wordt omgeleid via de N484 richting Leerdam en volgt bij Leerdam de N327 richting Beesd/Geldermalsen om bij oprit Geldermalsen (15)  de A2 op te gaan richting Den Bosch.

Onderliggend wegennet
De Diefdijk zal ten behoeve van de oefening worden afgesloten tussen vrijdag 1 september 23.00 uur en zaterdag 2 september 06.00 uur. Bewoners zijn hier per brief over geïnformeerd.

Reservedatum
Indien door onvoorziene omstandigheden de proefsluiting niet door kan gaan, is er een reservedatum gepland in de nacht van 8 op 9 september 2017.
 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?