menu
Van Doorn
Infra

Reconstructie Boulevard en Geroplein Zeist

12 oktober 2017 - Op 16 oktober 2017 start Van Doorn Geldermalsen B.V. met het groot onderhoud van de Boulevard, het Geroplein en de Dijnselburgerlaan met haar kruisingen in Zeist. Het wegdek heeft het einde van haar levensduur bereikt, dat is te zien door onder andere de schades in het wegdek. Na de werkzaamheden is de weg weer functioneel en veilig voor de toekomst.

Van Doorn kreeg deze opdracht van de gemeente Zeist. Het is een bouwteam-opdracht. Dat betekent dat Van Doorn niet alleen verantwoordelijk is voor de uitvoering, maar ook voor de onderzoeken, adviezen, berekeningen en het ontwerp. Samen met Gemeente Zeist, Drong Omgeving & Techniek en andere partijen pakt Van Doorn Geldermalsen zowel de voorbereiding als realisatie gezamenlijk op.

Het werk wordt in fases uitgevoerd. In het najaar van 2017 wordt het gedeelte Boulevard tussen de Krakelingweg – Geroplein en het Geroplein zelf met een gedeelte van de Dijnselburgerlaan aangepakt. Volgend jaar is het gedeelte Boulevard tussen Geroplein en de rotonde Antonlaan aan de beurt.

Grofweg omvat het groot onderhoud de volgende werkzaamheden:

  • Het aanpassen van de rijbaan, de aansluiting, de oversteekplaatsen, de rotonde en de keerlus;
  • Het vervangen van de verkeersregelinstallatie (VRI), de detectielussen en de nutsvoorzieningen (gas, electra en water);
  • Het onderhoud van de verhardingen en opsluitingen.

Tijdens werkzaamheden zal er hinder zijn vanwege geluid, stof en langere reistijden door omleidingen. De direct aanwonenden worden hierover geïnformeerd.

Groot onderhoud Zeist

UPDATE 1 december 2017:

Fase 1 van de werkzaamheden is op 20 november 2017 afgerond. Dit betekent dat de Boulevard richting centrum Zeist weer is opengesteld. Daarna is Fase 2 direct van start gegaan, de Boulevard is ter hoogte van Burgemeester van Holthelaan afgesloten voor het verkeer richting A28.

UPDATE 26 juli 2018:

Na een klein jaar werken is het einde van het project Grootschalig onderhoud Boulevard in Zeist in zicht. Op 26 juli 2018 is de laatste fase afgerond en is de weg opengesteld voor verkeer. Op wat restpunten en opruimwerk na, zijn we echt klaar! We kijken gezamenlijk terug op een geslaagd project en een mooi resultaat. Wij hopen dat hier nog jaren plezier aan beleefd kan worden door de bewoners en gebruikers. Ook dank aan alle bewoners en ondernemers die overlast hebben ervaren.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?