menu
Van Doorn
Infra

Reconstructie ontsluitingsweg Tjalk

26 april 2017 - Vanaf 10 april 2017 wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de wijkontsluitingsweg Tjalk. Het gaat om het deel vanaf de doorgang onder het spoor, tot aan de brug bij Schoener. Deze weg bestaat voor een deel uit asfalt en uit elementenverharding (klinkers).

Het onderhoud aan de weg wordt ook in twee delen opgeknipt. Het eerste deel bestaat uit asfalteringswerkzaamheden en het tweede deel betreft de het werk aan de elementverharding. Bij de beoordeling door de opdrachtgever is nadrukkelijk gekeken naar de bereikbaarheid en het beperken van hinder voor de omwonenden. De door van Doorn Geldermalsen voorgestelde werkwijze is door de gemeente als zeer positief beoordeeld (EMVI). Naast de gunstige prijsstelling is dit element nadrukkelijk meegewogen. Om de betrokkenen zo goed mogelijk te informeren heeft van Doorn een speciale projectwebsite gemaakt waar de meest actuele informatie beschikbaar is (lelystad-tjalk.nl).

De Gemeente Lelystad heeft ervoor gekozen in dit project geluid reducerende bestrating toe te passen. Van Doorn geeft hier invulling aan met de Geosilent. De GeoSilent is een bijzondere, geluid reducerende steen. Het geluid reducerende effect van de GeoSilent is te danken aan de bijzondere oppervlaktetextuur (toplaag) in combinatie met een kleine vellingkant. Wordt de GeoSilent in keperverband gelegd dan bent u verzekerd van de hoogste effectiviteit. Door het passerende verkeer slibt het oppervlak niet dicht en blijft de geluid reducerende werking van de textuur optimaal. De toplaag van gebroken natuurlijk materiaal is een garantie voor blijvend mooie kleuren.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?