menu
Van Doorn
Infra

Renovatie jacht-/sportsteigers Schellingwoude

28 januari 2021 - Begin januari startte Van Doorn in opdracht van Rijkswaterstaat met de renovatie van de jacht-/sportsteigers voor het sluizencomplex van de Oranjesluizen te Schellingwoude (Noord-Holland). Wij voeren de werkzaamheden uit in samenwerking met SPIE en HDB Civiel.

 

De werkzaamheden

“De drijvende steigers aan beide zijden van de noorderkolk van de Oranjesluizen worden gefaseerd gerenoveerd. In fase 1 zijn aan beide zijden twee elementen verwijderd en afgevoerd naar een conserveerder. Voordat ze geconserveerd worden, worden ze eerst gereinigd, gestraald en waar nodig gerepareerd. Na het conserveren wordt het loopvlak van de steiger voorzien van een nieuw kunststofrooster. Zodra de eerste vier elementen gereed zijn, worden ze gewisseld voor de volgende vier, waarna de handelingen zich herhalen totdat alle twaalf steigerelementen zijn gedaan.” vertelt Arnoud Zweers (Onderhoudsmanager van Van Doorn).

 

Prestatiecontract Noordzeekanaal 

We voeren de werkzaamheden uit in de eerste helft van 2021. De werkzaamheden zijn onderdeel van het Prestatiecontract Noordzeekanaal dat zal worden verlengd tot 31 januari 2023. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de Impulsregeling Klimaatadaptatie

 

Impulsregeling Klimaatadaptatie

Vanaf 1 januari 2021 kunnen gemeenten, provincies en waterschappen gebruikmaken van de Impulsregeling Klimaatadaptatie. Dankzij de financiële impuls van het Rijk kunnen geplande of nieuwe ruimtelijke maatregelen, die nodig zijn om het hoofd te bieden aan klimaatveranderingen, versneld worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan ruimtelijke maatregelen die de schade door wateroverlast of droogte zullen tegengaan of verminderen.
 

Renovatie jacht-/sportsteigers Schellingwoude

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?