menu
Van Doorn
Groen

Startsein inrichting buitenterrein zwembad 

Zoetermeer, 22 december 2022 – Samen met de gemeente gaven we in december het startsein voor de inrichting van het buitenterrein van het zwembad in het Van Tuyllpark in Zoetermeer. Van Doorn zal het ontwerp van de gemeente uitvoeren. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2023.

Directeur Robert van Doorn: "Wij zijn erg blij met deze opdracht. Ieder terrein, groot of klein, biedt kansen voor verduurzaming. Wij zien het als onze taak om met ons werk een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige leefomgeving. Zo vormen we samen de buitenruimte van morgen!”

Wethouder Weerwag (Sport): “Zoetermeerders kijken al jaren uit naar een nieuw zwembad. Er wordt hard doorgebouwd en nu kunnen we ook aan de slag met het buitenterrein. In het ontwerp is veel ruimte voor groen. Verder komt er op het terrein een grote ligweide, een beachsportveld en spraypark voor kinderen dat rolstoeltoegankelijk is.”

Door een combinatie van wereldwijde handelsconflicten, schaarste aan grondstoffen, langere levertijden, de coronapandemie en de oorlogssituatie in Oekraïne stijgen de bouwkosten van het nieuwe zwembad en zal de oplevering vertraagd worden. De gemeente en de bouwer van het zwembad zijn nog met elkaar in gesprek hoe zij dit het beste kunnen opvangen. 

Zwembad De Watergeus Tuyllpark Zoetermeer

Update 1 juli 2024:

Op 29 juni opende Zwembad De Watergeus officieel haar deuren weer voor het publiek. Na 2,5 jaar kunnen de inwoners van Zoetermeer weer genieten van een nieuw zwembad met een frisse en groene buitenruimte. Van Doorn werkte samen met de Gemeente Zoetermeer in een bouwteam om dit te realiseren.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?