menu
Van Doorn
Verkeer

Verkeersmaatregelen inspectie Kooybrug (N99)

22 juni 2016 - In het kader van het prestatiecontract Rijkswaterstaat regio West-Nederland Noord verzorgde Dover Verkeer de verkeersmaatregelen voor de testwerkzaamheden aan de Kooybrug bij Den Helder (N99). Tijdens de test werd onder meer het functioneren van de slagbomen, het bedieningspaneel, de noodstop en andere veiligheidselementen van de brug bekeken.

In verband met deze testwerkzaamheden was de Kooybrug in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers dienden rekening te houden met omleidingen en extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Voor fietsverkeer werd bij de Kooybrug een pendeldienst over het water ter beschikking gesteld.

In Noord-Holland zijn veel bruggen en viaducten. Om deze in goede conditie te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig inspecties en onderhoud uit. Bij testwerkzaamheden, zoals bij de Kooybrug, onderzoeken men de staat van het object. Men controleert de bewegende delen van de brug en onderzoekt hoe goed de beveiligingsfuncties in het besturingssysteem functioneren. Een renovatie of vervanging biedt dan de kans om ook in de toekomst de veiligheid en bereikbaarheid voor de (vaar)weggebruiker te waarborgen. Zo werkt Rijkswaterstaat aan een veilig en bereikbaar Nederland. Over weg én water.

Bron: RWS (persbericht 39)/Foto: IMPAKT (14-04-2015)

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?