menu
Van Doorn
Algemeen

Vervanging en renovatie civiele kunstwerken

24 oktober 2022 - Voor de contracten Brabantse en Midden-Limburgse kanalen (BMK) en het Rijksvastgoedbedrijf is Van Doorn verantwoordelijk voor de vervanging en renovatie van civiele kunstwerken. 

 

Achterstallig onderhoud biedt kansen 

Niet eerder stond de Nederlandse infrastructuur voor zo’n omvangrijke vervangings- en onderhoudsopgave. Een derde van alle kunstwerken in Nederland dateert uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Het einde van de levensduur komt nu versneld in zicht en de bruggen, viaducten en duikers zijn toe aan groot onderhoud. Dit biedt kansen voor ons. 

 

“Met onze kennis, vakmanschap en grote ervaring kunnen wij hierin een grote rol spelen.” vertelt Werner Weeink (projectmanager). “Binnen de arealen van BMK en het Rijksvastgoedbedrijf geven wij advies en realiseren wij de vervanging en renovatie van kleine tot middelgrote kunstwerken voor de droge en natte infrastructuur. Dat zijn bruggen, duikers en sifons.”

 

Zelf doen, samenwerken én improviseren

“We kunnen veel zelf, maar we zetten ook gespecialiseerde onderaannemers in voor bijvoorbeeld het stralen en conserveren. Doordat het om oude kunstwerken gaat, zijn er niet altijd goede tekeningen beschikbaar. Dat betekent dat we soms tijdens het werk op zoek moeten naar andere oplossingen. Dat maakt het werk extra leuk, omdat je dit niet van tevoren kunt bedenken.”

 

Integrale aanpak

“Het gaat vaak om complexe werkzaamheden die een grote invloed op de omgeving hebben. Goed omgevingsmanagement en het bieden van de juiste omleidingsroutes, zowel over water als de weg, zijn dan ook extra belangrijk. Dat regelen we ook voor onze opdrachtgevers. Dankzij onze integrale aanpak kunnen we meerdere disciplines inzetten en verschillende diensten aanbieden.” vertelt Werner.

 

Afwisselende projecten

“Mooie klussen die we onlangs voor BMK afrondden zijn de inspectie, onderhoud en renovatie van  de brug Oude Maasje (Sprang-Capelle), brug Enschotsestraat (Tilburg), brug Biest-Houtakker (Biest-Houtakker) en de ophaalbrug Stad van Gerwen (Nuenen).”

 

Voor het Rijkvastgoedbedrijf herstelden we onlangs bij de Koninklijk Militaire Academie (KMA) in Breda de kademuren en beschoeiing. We kijken daarbij ook naar duurzame oplossing. Zo hebben we hier het oude remmingswerk van een ander project kunnen hergebruiken.”

 

Vragen over de vervanging en renovatie van civiele kunstwerken?

Of heeft u interesse in een vergelijkbare oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag!
 

Vervanging en renovatie civiele kunstwerken

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?