menu
Van Doorn

Van Doorn heeft elk jaar grofweg twee maairondes. Een in het voorjaar (juni/juli) en een in het najaar (oktober/november). Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgevers maaien we traditioneel of passen we sinusbeheer toe. Sinusmaaien draagt bij aan de biodiversiteit en de bestuiving van onze voedselgewassen.

Groeizaam weer

Door de vele regen in combinatie met zon en luchtvochtigheid groeit het gras dit jaar harder dan in andere jaren. Dat betekent dat we dit jaar vaker moeten maaien dan gebruikelijk. 

Sinusbeheer

De manier van maaien verschilt per locatie en opdrachtgever. Steeds vaker passen we voor onze opdrachtgevers sinusmaaien toe. Dat doen we bijvoorbeeld voor Rijkswaterstaat in Noord-Brabant langs oeverbermen van de Noord-Brabantse kanalen: rond natuurgebied Aa (Beek en Donk), de
Beusingsedijk (’s-Hertogenbosch) en Kanaaldijk Zuid (Dongen). En voor de provincie Noord-Holland de provinciale wegen in de Kop van Noord-Holland (aanneemcombinatie WaakSaam). 

Sinusmaaien is een ecologische maaimethode waarbij we het gras meanderend maaien. We maaien dus niet alles in een keer, maar in gedeelten. Dankzij dit afwisselende maaipatroon blijft er altijd vegetatie staan en krijg je meer variatie in de beplanting. Hierdoor hebben vlinders, insecten en vogels voldoende voedsel, een plek om te schuilen en eitjes af te zetten. 

Specialist in behoud en onderhoud groene buitenruimte

Goed en regelmatig groenonderhoud zorgt voor gezonde groenvoorzieningen en een nette, schone en veilige infrastructuur. Het onderhouden en verzorgen van het grootschalige groen in de buitenruimte is ons werk. Wij realiseren en onderhouden het groen langs (snel)wegen, vaarwegen, sluizen, kunstwerken, verzorgingsplaatsen en terreinen. Onze specialisten voeren het groenonderhoud uit in heel Nederland voor opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen en gemeenten.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?