menu
Van Doorn
20 januari '23

Slimmer en veiliger geleiderail plaatsen

20 januari 2023 - Bij Van Doorn zoeken wij altijd naar oplossingen om slimmer en veiliger te werken. Dat geldt ook voor het plaatsen van geleiderail. Vroeger was dit grotendeels zwaar handwerk. Tegenwoordig gebruiken wij hiervoor een ‘slimme’ heimachine en een planken montage machine. Onlangs schaften wij een tweede ‘slimme’ heimachine en planken montage machine aan. 

 

Fysiek minder belastend

Dankzij de ‘slimme’ heimachine en planken montage machine is het werk voor onze monteurs fysiek minder belastend en veiliger geworden. Daar waar de heimachine ons helpt om te besparen op tilhandelingen, helpt de planken montage machine ons om de fysieke inspanningen bij het monteren van de planken tot een minimum te beperken.

 

Gezonder werken en meer werkplezier

We maken nu een vergelijkbare productie met de inzet van minder werknemers die ook nog eens fysiek minder belast worden. Een win-win situatie. De uiteindelijke kostprijs van de montage is wel iets hoger, maar dit betaalt zich terug in gezonder werken en meer werkplezier.


Besparing in dubbele tilhandelingen

Het onnodig en dubbel tillen van de planken behoort tot het verleden. We monteren de planken direct in de eindsituatie in het geleiderailsysteem. Deze heimachine werkt iets minder snel dan bij de traditionele manier van plaatsing, maar dat compenseren we ruimschoots door de besparing in  dubbele tilhandelingen. 


Bredere inzet van 3 golven plankensystemen

Het idee om met deze machines te gaan werken is ontstaan vanuit het veelvuldig toepassen van de zwaardere 3 golven plank systemen in België en Nederland. Het werken met deze veel zwaardere planken bleken fysiek erg zwaar te zijn voor onze geleiderail monteurs. Omdat de ervaringen met de 3 golven planken positief zijn, is de verwachting dat we dit in de toekomst breder zullen gaan toepassen. De nieuwe werkwijze zal ons daarbij helpen.

Slimmer en veiliger geleiderail plaatsen

 

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar

Geleiderailconstructies bieden bescherming aan weggebruikers en objecten. Omdat schades aan geleiderail een risico kunnen vormen voor de veiligheid, is een snel herstel van groot belang. Daarom staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor onze opdrachtgevers uit Nederland en België klaar. 

 

U kunt bij ons terecht voor:

  • Ontwerp, levering, plaatsing, onderhoud en reparatie van geleiderail, barriers en andere vormen van bermbeveiliging langs wegen en vaarwegen.
  • Demontage, hergebruik en renovatie van bestaande geleiderailsystemen onder CE keurmerk
  • Inrichting van CADO’s (calamiteitendoorsteken).
  • Plaatsing en onderhoud van stijlen, leuningen en geleiderail op kunstwerken.
  • Het in één keer plaatsen van geleiderailplanken met een lengte van 4 meter, door middel van een planken montage machine.
  • Schadeherstel van geleiderail tijdens en na calamiteiten.
  • Verhuur van materieel.

 

Vragen over plaatsing, onderhoud, schadeherstel of renovatie en hergebruik van geleiderail?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
 

geleiderailmachine

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?