menu
Van Doorn
23 april '24

Van Doorn zet 3 gouden jubilarissen in het zonnetje

23 april 2024 - Vandaag de dag is het best bijzonder als mensen een lange tijd in dienst blijven bij één werkgever. Van Doorn, het familiebedrijf uit Geldermalsen dat onlangs zelf haar 60-jarige jubileum vierde, mag zich verheugen op een relatief groot aantal werknemers met een lang dienstverband. In de afgelopen 5 jaar heeft Van Doorn 57 jubilarissen gehuldigd. Het overgrote deel (51) vierde hun 12,5- en 25-jarig jubileum, terwijl een kleiner aantal (5) hun 40-jarig jubileum vierde. Het bedrijf kan zich dit jaar zelfs gelukkig prijzen met wel 3 gouden (50-jarige) jubilarissen. 

 

Betrokkenheid, solidariteit en toewijding niet vanzelfsprekend

Robert Van Doorn (Algemeen directeur): “50 jaar in dienst bij dezelfde werkgever, dat komt al niet vaak voor. Hoe bijzonder is het dan wel niet om dit jaar meerdere 50-jarige jubilarissen hebben? Wanneer mensen lang bij ons blijven werken, zegt dat iets over de onderlinge betrokkenheid, solidariteit en toewijding bij ons familiebedrijf. Wij zijn daar heel trots op en zien dat zeker niet als iets vanzelfsprekends. We hopen dat wij ons hierin als bedrijf mogen blijven onderscheiden en doen ons best om medewerkers te blijven boeien en aan ons te binden. Onze medewerkers zijn immers ons kapitaal. Samen vormen wij de werkfamilie Van Doorn.”
 

Van kinds af aan betrokken bij het bedrijf

Bart (Gijsbert) Van Maren startte op 16- jarige leeftijd als onderhoudsmedewerker bij Van Doorn. Tegelijk met Bart startten Barend Ezn en Barend Azn, zoons van de (mede)oprichters Evert en Arie, op 17- en 18-jarige leeftijd als onderhoudsmedewerker en garagemedewerker. Zij zijn van kinds af aan al betrokken bij het familiebedrijf en hebben als 2e generatie in de periode van 1994 tot 2019 ook zelf aan het roer van het bedrijf gestaan. Na de directiewisseling en overdracht van de 2e naar de 3e generatie, zijn zij in 2019 doorgegaan (al dan niet in een andere rol) binnen het bedrijf en hebben geleidelijk hun werkzaamheden afgebouwd.

 

Jubileum én pensioen

Nu Bart, Barend Ezn en Barend Azn hun 50-jarige werkjubileum bereikt hebben, hebben zij besloten om ook met pensioen te gaan. Voor klanten, relaties, vrienden en collega’s zal later dit jaar nog een passend afscheid georganiseerd worden. Want een gouden jubileum én een pensioen verdient natuurlijk ook een extra mooi feest met een gouden randje!

 

Bart, Barend Ezn, Barend Azn van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze GOUDEN mijlpaal en onze oprechte dank voor jullie jarenlange inzet voor ons bedrijf!

 

Over de 1e,2e en 3e generatie van het familiebedrijf

Van Doorn begon in 1963 als klein bedrijf van 5 broers in de regio Geldermalsen. Na ca. 10 jaar kwamen de zoons van de oprichters in dienst en zetten hun schouders eronder om het bedrijf verder te laten groeien. Het verhaal gaat al snel rond dat Van Doorn een echt familiebedrijf is dat goed voor zijn werknemers zorgt. Dit trekt veel mensen aan en al snel werken er vaders, zoons, neven en broers van eenzelfde familie bij het bedrijf. In 2019 komt de 3e generatie aan het roer. De oude directie doet een stap opzij maar blijft betrokken in een andere rol. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 380 medewerkers, een omzet van 90 miljoen euro, ongeveer 435 bedrijfswagens die het hele land doorkruisen en een dienstenaanbod dat het gehele spectrum van de buitenruimte omvat, met vestigingen in heel Nederland en België. 

 

Erik van Doorn en Barend Ezn van Doorn tijdens Barend Ezns 50 jaar jubilaris
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Erik van Doorn (links) met zijn broer Barend Ezn van Doorn (rechts) tijdens Barends 50 jaar jubilaris
 

Barend Ezn begon op 23 april 1974 op 17-jarige leeftijd als onderhoudsmedewerker aan de Parallelweg in Geldermalsen. Naast zijn werk volgde hij een opleiding tot vakman wegenbouw, uitvoerder en hoofduitvoerder. In de jaren 80 nam hij het beheer van de grote grijze onderhoudscontracten onder zijn hoede. Als 2e generatie, zoon van Evert Van Doorn, gaf hij, vanaf 1994, samen met andere familie- eigenaren, leiding aan het bedrijf. In 2019 ging de aansturing van de onderneming deels over naar de 3e generatie, terwijl Barend Ezn aanbleef als directeur. Met het bereiken van zijn 65-jarige leeftijd, in 2022, trad hij af als directeur, maar bleef hij als adviseur nog wel betrokken bij de onderneming. Vanaf 2023 heeft hij zijn werkzaamheden afgebouwd en op 1 september 2024 zal zijn laatste werkdag zijn.

Bart van Maren begon op 24 juni 1974 op 16-jarige leeftijd als onderhoudsmedewerker bij Van Doorn in Geldermalsen. Na het behalen van zijn vrachtwagenbewijs werd hij chauffeur op de kolkenzuiger. In de jaren daarna maakte hij de overstap naar de rioolcombi. Het besturen van en werken met de reinigingscombinatie werd echt zijn specialisme. Hij heeft ontelbaar veel kolken, leidingen, zandvangen en pompkelders schoongemaakt. Naast het reinigen van leidingsystemen heeft Bart ook veel van deze netwerken in kaart gebracht. Op 20 september 2024 is zijn laatste werkdag.

Barend Azn begon op 27 juni 1974 op 18-jarige leeftijd als medewerker in de garage in Geldermalsen. Na 2 jaar in de garage te hebben gewerkt, ging hij aan de slag als uitvoerder en projectleider bij diverse projecten. Als 2e generatie, zoon van Arie Van Doorn, heeft hij, vanaf 1994, samen met andere familie- eigenaren, leidinggegeven aan het bedrijf. In 2019 trad hij af als directeur. De laatste paar jaren van zijn loopbaan was Barend Azn Hoofd materieelbeheer. Vanaf 2022 heeft hij zijn werkzaamheden geleidelijk overgedragen aan zijn opvolger. Op 20 september is zijn laatste werkdag.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?