menu
Van Doorn
28 maart '24

Circulaire Safari komt langs bij Van Doorn

28 maart 2024 - Op vrijdag 22 maart ontvingen wij de deelnemers van de circulaire safari van het Living Lab Rivierenland Circulair, die een rondrit maakten langs de 3 bedrijven in de regio. De busreis ging langs het restaurant 'Uw Chef' in Tricht, maakte een tussenstop bij Van Wamel in Beneden-Leeuwen en eindigde bij ons bedrijf Van Doorn in Geldermalsen. De safari was een initiatief van het Living Lab Rivierenland Circulair en had als doel om ondernemers uit de regio met elkaar in contact te brengen en te inspireren. Voor Van Doorn is circulariteit een belangrijk thema. Door onze deelname aan de safari hopen wij een steentje bij te dragen aan de omslag naar een duurzamere en circulaire regio.

 

Programma safari

Het avontuur ging van start in het restaurant 'Uw Chef' in Tricht, waarbij de resultaten van het circulair slopen en bouwen van sociale huurwoningen werden getoond. Dit project richtte zich op vier pijlers: C02-reductie, circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Het werk werd uitgevoerd door aannemerscombinatie 'Het Groene Hek', bestaande uit de familiebedrijven Van de Klok, Hooijer Renkum en Emergo.

De safari ging vervolgens verder naar Beneden-Leeuwen naar het bedrijf Van Wamel, dat al 75 jaar ervaring heeft met het ontwikkelen en fabriceren van een zeer breed gamma aan klepel- en cirkelmaaiers, versnipperaars en strokenpoetsers. Hierbij legden Frank Niels (Managing Director) en Wim Durksz (Chief of Production) uit hoe ze bij Van Wamel omgaan met circulariteit in de producten en diensten die het bedrijf levert.

 

Van Doorn

Aan het einde van de middag arriveerde de bus bij ons bedrijf. Mark Hofman (initiatiefnemer van De Verschilmakerij) en Erik van Doorn (Operationeel Directeur van Van Doorn) luidden het bezoek bij Van Doorn in. Daarna gaf Christian de Wit (Gebiedsmanager) een presentatie over het verduurzamen van de buitenruimte en Niek van Doorn (MVO-co√∂rdinator) over het MVO-beleid binnen Van Doorn. Tot slot vertelde Michel van Westing (Projectleider geleiderail) hoe wij met 'Renorail' geleiderail renoveren en hergebruiken. Hij vertelde dat Van Doorn vorig jaar alleen al 400.000 kilo staal heeft bespaard door gerenoveerde geleiderail toe te passen. Op dit moment is Van Doorn als partner van Renorail nog de enige marktpartij in Nederland die gerenoveerde geleiderail onder CE-keurmerk kan leveren. 

 

Erik van Doorn (Operationeel directeur): "Het mooie van een familiebedrijf is dat het een schakel is tussen generaties. Je weet dat er na jou weer familieleden komen die het bedrijf voort willen zetten. Net als dat we het bedrijf aan onze familie willen doorgeven, willen we ook de aarde aan de generaties die na ons komen doorgeven, zodat zij er ook weer mee doorkunnen. Daarom is circulariteit voor ons een belangrijk thema."

 

Bekijk hier een video impressie van de safari: 

 

Als afsluiter van de safari was er een kleine demonstratie van de theatervoorstelling 'Een Knipoog van de zon', geproduceerd door De Verschilmakerij, die wij vanuit Van Doorn in 2023 cadeau gaven aan de basisscholen in de gemeente West Betuwe, ter gelegenheid van ons 60 jarig jubileum.

 

Na deze boeiende presentaties werd er gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en drankje en gingen de deelnemers weer met groene inspiratie naar huis.

Werken bij Van Doorn

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Wil jij je inzetten om de buitenruimte van morgen te realiseren?